Praktikum endodontske terapije, drugo dopunjeno i prošireno izdanje

Praktikum endodontske terapije, drugo dopunjeno i prošireno izdanje

Slavoljub Živković

ISBN 9788674784891
Godina Izdanja 2017
Izdavač Data Status dostupno odmah
-20%
Cena na sajtu sa PDV-om: 3.520,00 din. 4.400,00 din. ušteda: 880,00 din.
Dodaj u korpu Dodaj u listu želja
Dostupno u prodajnom objektu

Endodoncija danas dobija sve veći značaj. Može se reći da je upravo napredak stomatološke nauke i struke omogućio da se, zahvaljujući prevenciji i endodontskoj terapiji, zubi u ustima mogu sačuvati do duboke starosti. Principi moderne endodoncije zasnivaju se pre svega na pravilnoj dijagnostici obolelih zuba, adekvatno analiziranim indikacijama i kvalitetno sprovedenom endodontskom postupku. Uz pomoć pravilno realizovanih tehnika obrade kanalskog sistema i pravilno odabranih endodontskih instrumenata i medikamenata, endodontski zahvat se može uspešno i kvalitetno sprovesti i na zubima sa vrlo komplikovanom kanalnom morfologijom. Endodontska terapija obolele pulpe zuba predstavlja težak i komplikovan zahvat sa još uvek nerazrešenim brojnim pitanjima i brojnim kontroverznim stavovima.

 

Ne umanjujući značaj teorijskog pristupa, u rešavanju endodontske problematike danas je najvažnije da se praktičarima jasno predstave osnovni principi i metode endodontskog lečenja i time ovaj vid terapije obolelih zuba učini pristupačnijim i razumljivijim. Činjenica je takođe da je svakom studentu, odnosno svakom praktičaru danas dostupnija literatura koja teorijski predstavlja endodontsku praksu, a manje dostupna ona koja govori o praktičnoj realizaciji endodontske procedure.

 

Koncepcija knjige je zasnovana na kompletnom prikazu endodontskog postupka kroz određene faze. U svakom poglavlju je učinjen pokušaj da se problemi celovito i jasno predstave i da čitalac sazna nešto više o ovom specifičnom vidu terapije obolelih zuba i pri tom razjasni eventualne nedoumice u vezi sa endodontskim lečenjem.

 

Knjiga je namenjena prvenstveno studentima osnovnih studija, stomatolozima praktičarima, studentima postdiplomske nastave, ali i svima onima koji žele da obnove, obogate ili prošire svoja znanja iz oblasti endodontskog lečenja zuba.

  • Sadržaj
  • Elektronski dodatak
  • Detalji
  • Utisci korisnika
Autor Slavoljub Živković
ISBN 9788674784891
EAN 8674784895
Godina izdanja 2017
Izdavač Data Status
Broj stranica 310
Format i dimenzije 210 x 297 mm, tvrd povez