Dječja razvojna psihologija

Dječja razvojna psihologija

Laura E. Berk

ISBN K9789531917667
Godina Izdanja 2015
Izdavač NAKLADA SLAP dostupno odmah
Cena sa PDV-om: 10.659,00 din. Dodaj u korpu Dodaj u listu želja
Dostupno u prodajnom objektu

Dječja razvojna psihologija je opsežan univerzitetski udžbenik od 800 stranica, utemeljen na bogatom profesionalnom i ličnom iskustvu autorke, pisan iz perspektive roditelja, nastavnika i istraživača. Na izrazito sistematičan, pregledan, iscrpan i zanimljiv način, uz razumljiv i pristupačan stil pisanja, autorka je u knjizi sjedinila teoriju, istraživanja i primenu znanja. 

Knjiga sadrži 15 poglavlja podeljenih u 5 delova. Sva poglavlja sadrže uvodni deo s pregledom tema koje se u pojedinom od njih obrađuju, sažetke koji zaključno naglašavaju najvažnije spoznaje iz poglavlja, te odeljak Zapitajte se, kojim se kroz četiri vrste pitanja podstiče na razmišljanje o dečjem razvoju. 

Posebnost knjige je nova funkcija ugrađena u tekst ZASTANITE NA TRENUTAK…koja podstiče aktivno učenje, promišljanje o važnim stvarima, integraciju informacija ili se pak odnosi na vežbu kojom se razjašnjava određeni pojam. 

Takođe, u knjizi se pojavljuju i četiri tematska okvira: Biologija i okolina, koji naglašava složen, interaktivan, dvosmeran odnos biologije i okoline tokom razvoja deteta, Od istraživanja do prakse, kojim se integrišu teorija, istraživanja i primena, Kulturalni uticaji, koji dodatno produbljuje bavljenje kulturom izuzev onog što je obrađeno unutar samog teksta, i zadnji tematski okvir Društvena pitanja, u kojem se raspravlja o širem društvenom kontekstu u kojem se dete razvija, s posebnim naglaskom na socijalnoj politici kao ključu za osiguravanje dečje dobrobiti u današnjem svetu. 

Uz sve ove dodatke samom tekstu, u knjizi se nalaze i razne tabele, grafički prikazi i fotografije, koje korisnicima udžbenika olakšavaju sticanje znanja. 

Uz tekst koji omogućava iscrpnu razradu ovog područja, i sve dodatke koji olakšavaju i doprinose kvalitetu ovog udžbenika, ostvaren je cilj autorke, koji je bio: napisati intelektualno stimulirajući, relevantan i koristan tekst, kojim će se pokriti dubina i širina ovog područja i oslikati kompleksnost dečje psihologije i spojiti teorija i istraživanja svakodnevnog života dece.

  • Sadržaj
  • Elektronski dodatak
  • Detalji
Autor Laura E. Berk
ISBN K9789531917667
EAN
Godina izdanja 2015
Izdavač NAKLADA SLAP
Broj stranica 802
Format i dimenzije 215 x 280mm, tvrd povez