Biologija i morfologija ljudskih zuba

Biologija i morfologija ljudskih zuba

Hrvoje Brkić

Jelena Dumančić

Marin Vodanović

ISBN 9789531918039
Godina Izdanja 2016
Izdavač NAKLADA SLAP dostupno odmah
Cena sa PDV-om: 5.082,00 din.
Dodaj u korpu Dodaj u listu želja
Dostupno u prodajnom objektu

Skup svih izloženih spoznaja temelj je razumijevanja svih specifičnosti cjelovite stomatološke struke. Ta znanja nam omogućuju da shvatimo razvojne procese koji su se zbivali u bližoj, ali i dalekoj prošlosti (antropologija, paleostomatologija), a kojih nam logičan slijed pojašnjava izgled zubala današnjeg čovjeka. Te spoznaje kao i sve osobitosti ljudskog zubala mogu koristiti u forenzičkim istraživanjima bitnim za rasvjetljavanje stradanja u ratovima, ali i u mirnodopskim uvjetima (sudska medicina i kriminalistika). 

Djelo je rezultat dugogodišnjeg iskustva u nastavi i znanstvenom radu svih autora, temeljenom na brojnoj našoj i inozemnoj literaturi. Autori su uspjeli sažeto, ali vrlo iscrpno i instruktivno podastrijeti sva bitna teorijska i praktična znanja suvremene stomatološke struke, a mnoštvo znalački uvrštenih i raspoređenih ilustracija uvelike pridonosi razumijevanju teksta. Posebice je vrijedna, i u našoj udžbeničkoj literaturi još uvijek neuobičajena, vizualizacija najvažnijih potrebnih znanja dana na početku svakog poglavlja. 

Ovo djelo je suvremeno nastavno štivo, sadržajem i opsegom prikladno za savladavanje temeljnih spoznaja o morfologiji i biologiji zuba. Namijenjeno je studentima dentalne medicine, a odabirom gradiva može biti od koristi i studentima medicine, visokih zdravstvenih učilišta i drugih srodnih studija.

  • Sadržaj
  • Elektronski dodatak
  • Detalji
Autor Hrvoje Brkić, Jelena Dumančić, Marin Vodanović
ISBN 9789531918039
EAN 9531918031
Godina izdanja 2016
Izdavač NAKLADA SLAP
Broj stranica 264
Format i dimenzije 215 x 285 mm, tvrd povez