Osnove trgovačkog prava

Osnove trgovačkog prava

Ljerka Mintas-Hodak

ISBN T9789532461046
Godina Izdanja 2010
Izdavač Mate d.o.o. izdavačko preduzeće dostupno odmah
-10%
Cena na sajtu sa PDV-om: 1.349,10 din. 1.499,00 din. ušteda: 149,90 din.
Dodaj u korpu Dodaj u listu želja
Dostupno u prodajnom objektu

VIŠE OD 700 STRANICA PRAVNE TEMATIKE O STVARIMA KOJE NEĆETE RAZUMETI AKO NISTE PRAVNIK, A VEĆ ZNATE AKO JESTE!

 

Savremena poslovna praksa pokazuje kako je danas za uspešno obavljanje menadžerskih i ekonomskih poslova, uz potrebna stručna znanja iz ekonomije, upravljanja, računovodstva, finansija i dr., sve važnije imati i neka osnovna znanja iz drugih naučnih disciplina kao što su socijalna psihologija, komunikologija, pravo itd. Pri tome osnovna pravna znanja služe prvenstveno kao okvir za snalaženje ekonomskih stručnjaka u svetu sve složenije savremene pravne regulative i infrastrukture.

 

Knjiga Osnove trgovačkog prava je udzbenik koji na sažet, pregledan i detaljan način izlaže studentima ekonomije, kao i laicima zainteresovanim za tu temu, osnove o pravima društva kao i o ugovornom pravu. Zanimljivost ove knjige je i u tome što sadrži pregled prava društava u angloameričkom pravu kao i osnovne pojmove o stečaju društava. Autori su predavači na Zagrebačkoj školi ekonomije i managementa a tekstovi uključuju najnovije izmene hrvatskih propisa.

 

Ova zbirka predavanja upoznaje naše studente i svakog zainteresovanog čitaoca na vrlo jednostavan i razumljiv način sa složenom materijom trgovačkog prava, odnosno kako s pravom društava, tako i sa trgovačkim ugovornim pravom. Posebna zbirka tekstova pod naslovom Pravno okružje poslovanja obrađuje pojedine grane ekonomskog prava, a osnovne pojmove obaveznog prava već je objavljeno u zbirci predavanja Osnove prava.

  • Sadržaj
  • Elektronski dodatak
  • Detalji
  • Utisci korisnika
1.DIO : OPĆENITO - Trgovačko pravo, Općenito o pravnim društvima
2.DIO: PRAVO DRUŠTAVA - Pravna društva, Trgovačka društva općenito, Društva osoba, Društva kapitala, Gospodarsko interesno udruženje, Preuzimanje dioničkih društava, Povezana društva i pravo koncerna, Statusne promjene, Prestanak društva,
3.DIO: STEČAJ - Stečaj
4.DIO: OSNOVE TRGOVAČKOG PRAVA U ANGLO-AMERIČKOM PRAVNOM PORETKU - Osnove trgovačkog prava u anglo-američkom pravnom poretku
5.DIO: TRGOVAČKO UGOVORNO PRAVO - Općenito o trgovačkom ugovornom pravu, Ugovori
Autor Ljerka Mintas-Hodak
ISBN T9789532461046
EAN
Godina izdanja 2010
Izdavač Mate d.o.o. izdavačko preduzeće
Broj stranica 704
Format i dimenzije 170 x 245 mm, meki povez