VODSTVO KAO SLUŽENJE

VODSTVO KAO SLUŽENJE

D. Ebener

ISBN T9789532461527
Godina Izdanja 2012
Izdavač Mate dostupno odmah
-30%
Cena sa PDV-om: 1.049,30 din. 1.499,00 din.
Dodaj u korpu Dodaj u listu želja
Dostupno u prodajnom objektu

MODEL VODSTVA ZA VAŠU ŽUPU!

 

Knjiga "Vodstvo kao služenje: Model vodstva za vašu župu" zasniva se na dva istraživanja koja su podstakla biskupovo pitanje „Kako mjerite život župe?“ Jedno istraživanje je istraživanje života župe koje je 2005. i 2006. godine sprovela katolička Davenportska biskupija, koje je obuhvatilo 84 župe i stotine župnih vođa. Drugo je istraživanje studija slučaja tri visoko-efikasne župe u toj biskupiji sprovedeno 2006. i 2007. godine. U knjizi "Vodstvo kao služenje: Model vodstva za vašu župu" se, polazeći od ovih istraživanja, kao i anegdotalnih, iskustvenih i ponajviše pastoralnih spoznaja, izgrađuje koherentan tekst koji pomaže u organizaciji župe usklađeno sa modelom vodstva kao služenja.

 

 

„Neophodno je da crkva pruža uzor menadžerske izvrsnosti u svim svetovnim pitanjima. Ova knjiga ujedinjuje najbolju savremenu praksu sa hrišćanskim načelima pružajući crkvenim vođama praktičan, podstiicajan i vredan resurs za postizanje upravo toga.”
- Kerry A. Robinson, izvršni direktor National Leadership Roundtable on Church Management

 

„Katolički, religijski službenici bili su među prvima koji su reagovalii na pisanje Roberta Greenleafa o vodstvu kao služenju u 1970.-ima i kroz proteklih četrdeset godina. Knjiga "Modeli vodstva kao služenja za vašu župu" je dobrodošli dodatak rastućoj literaturi o vodstvu kao služenju i koristan vodič za katolike gde god bili.”
- Larry C. Spears, The Spears Center for Servant Leadership, Indianapolis, Indiana


 

 

DAN R. EBENER učestvuje u razvoju lokalnih vođa više od trideset godina. Većina njegovog iskustva je u području služenja - društveno delovanje. Nakon završetka doktorata iz područja poslovanja, s naglaskom na vođstvo i menadžment u neprofitnim organizacijama, prihvatio je položaj predavača na studijama vođstva Univerziteta St. Ambrose, nastavljajući i dalje da radi kao direktor za pitanja lokalnog planiranja u Davenportskoj biskupiji, Iowa.

  • Sadržaj
  • Elektronski dodatak
  • Detalji
  • Utisci korisnika
Uvod: Tko su vođe kao sluge
Vodstvo kao služenje: Voditi kao Isus
Ponašanja u župi: Vodstvo i slijeđenje
Pokazatelji života župe
Obiteljski pristup: život u idili (Bloomfield)
Pristup zajednice: Život u Solonu
Timski pristup: Život u Iowa Cityju
Rezultati župe: Ljubav je mjerilo
Vodstvo kao služenje: Kako i zašto djeluje
Župe kao sluge: tri veličine
Ostalih šest obilježja uslužnih župa
Četiri modela iz našeg istraživanja
Razvijanje vodstva kao služenja
Autor D. Ebener
ISBN T9789532461527
EAN
Godina izdanja 2012
Izdavač Mate
Broj stranica 220
Format i dimenzije 150 x 230 mm, meki povez