Bumerang

Bumerang

Michael Lewis

ISBN T9789532461749
Godina Izdanja 2013
Izdavač Mate dostupno odmah
-10%
Cena na sajtu sa PDV-om: 2.682,00 din. 2.980,00 din. ušteda: 298,00 din.
Dodaj u korpu Dodaj u listu želja
Dostupno u prodajnom objektu

OŠTRA PRIČA SA BRUTALNIM SHVATANJEM FISKALNOG NEMARA KOJI LEŽI U POZADINI DANAŠNJIH NOVINSKIH NASLOVA!

 

Cunami jeftinih kredita koji se zavrteo Zemljom između 2002. i 2008. godine bio je, zapravo mnogo više, od običnog finansijskog fenomena: bio je poput iskušenja, nudeći čitavim društvima mogućnost da otkriju sve aspekte svog pravog karaktera. Grci su želeli da pretvore svoju zemlju u pinjatu napunjenu novcem i da dopuste što većoj masi ljudi da udara po njoj. Nemci su želeli da budu više Nemci, Irci su želeli da prestanu da budu Irci.

 

Zaštitni znak najprodavanije knjige Michaela Lewisa jeste da ispriča važnu i složenu priču kroz preterano velike likove i toliko neverovatno čudne da biste mogli da pomislite da su izmišljeni. Niste bili u pravu. Na ovim stranicama upoznajemo genijalnog monaha koji je shvatio kako da izigra grčki kapitalizam kako bi spasio svoj manastir od propasti, ribolovca na bakalare koji nakon trodnevne obuke postaje trgovac valutama u jednoj islandskoj banci, i irskog graditelja nekretnina toliko ogorčenog na propast svog poslovanja da prevali celu zemlju kako bi napao irski parlament sa svojom građevinskom opremom.

 

Istraživanje Michaela Lewisa o balonima van naše obale je briljantno i toliko tragikomično da vodi čitaoca do ugodnog samozadovoljstva: Oh, ti ludi stranci. Ali, kada se Lewis nemilosrdno osvrne na Kaliforniju i Vašington, vidimo da se priča kritički veže s humorom, i razumemo odbrojavanje koje očekuje i najveću i najpohlepniju dužničku naciju.

  • Sadržaj
  • Elektronski dodatak
  • Detalji
  • Utisci korisnika
Wall Street u tundri
Izmislili su matematiku
Irski izvorni grijeh
Tajni životi nijemaca
Preteški da bi mogli letjeti
Autor Michael Lewis
ISBN T9789532461749
EAN
Godina izdanja 2013
Izdavač Mate
Broj stranica 220
Format i dimenzije 150 x 220 mm, meki povez