Geografski atlas

Geografski atlas

Slobodan Radovanović

Rade Goljović

Slobodan Blažić

ISBN 9788683501984
Godina Izdanja 2016
Izdavač Magic Map doo dostupno odmah
Cena na sajtu sa PDV-om: 825,00 din.
Dodaj u korpu Dodaj u listu želja
Dostupno u prodajnom objektu

GEOGRAFSKI ATLAS je savremeno dizajnirana, naučno-tehnički i umetnički kreirana publikacija izrađena u skladu sa najnovijim školskim programom. Pored kartografa u njegovoj izradi učestvovali su i eminentni stručnjaci i doktori nauka iz drugih oblasti,pre svega geografije sa Beogradskog Univerziteta. Rešenjem ministra prosvete atlas je odobren za upotrebu u V, VI, VII i VIII razredu osnovne škole.

Na prvim stranicama atlasa slikovito su objašnjeni pojmovi geografske karte i razmere kao i slikovite informacije o vasioni,vasionskim telima,kosmosu i Zemlji. Atlas sadrži 39 fizičko-geografskih,8 političkih i 28 tematskih karata,kao i 187 zastava država sa podacima o glavnom gradu,površini,broju stanovnika i gustini naseljenosti za svaku državu. Fizičko-geografske karte urađene su u različitim razmerama od 1:800 000 (Crna Gora) do 1:93 000 000 (Svet) korišćenjem dubinsko-visinske skale i senki što stvara izuzetan utisak plastičnosti reljefa.

Političke karte stručno odabranim bojama jasno odvajaju države i određene administrativne celine.

Tematske karte obrađuju nekoliko važnih tema kao što su: gustina naseljenosti, vegetacija ,prirodna bogastva,razmeštaj industrije,morske struje,srednje temperature,rečni slivovi,jezičke grupe,religije... Sve karte su ažurirane u skladu sa društveno-političkim zbivanjima i prikazuju najnovije stanje.

  • Sadržaj
  • Elektronski dodatak
  • Detalji
  • Utisci korisnika
Autor Slobodan Radovanović, Rade Goljović, Slobodan Blažić
ISBN 9788683501984
EAN 8683501981
Godina izdanja 2016
Izdavač Magic Map doo
Broj stranica 0
Format i dimenzije