Opšta hirurgija u regionalnoj bolnici

Opšta hirurgija u regionalnoj bolnici

Kuk

Džon Sankaran

Balu Vosana

Embrouz

prevod Simo Bilbija

ISBN 9788670440456
Godina Izdanja 1998
Izdavač Medicinski fakultet Banja Luka trenutno nema na zalihi / rok isporuke 30-60 dana
Cena na sajtu sa PDV-om: 1.320,00 din.
Obavesti me kada ovaj proizvod postane dostupan.
Dodaj u listu želja
Dostupno u prodajnom objektu

Opšta hirurgija u regionalnoj bolnici je priručnik koji opisuje opšte hirurške postupke pogodne za primenu u malim bolnicama u kojima je veliki protok osoblja, opreme i lekova i gde su doktori ograničenih dometa specijalističke službe. Pripremljen je za lekare koji nemaju obaveznu specijalizaciju iz hirurgije, ali ipak imaju, pod nadzorom stečeno, iskustvo u svim bitnim tehnikama.

Nakom pregleda osnovnih principa, knjiga opisuje, sa brojnim detaljnim ilustracijama, hirurške operacije za lice, vrat, grudni koš, abdomen, gastrointestinalni trakt i urogenitalni sistem; dečija hirurgija je opisana u posebnom poglavlju. Gde god je bilo moguće odabrane su jednostavne, ali standardne hirurške tehnike, a izbegnute su operacije koje zahtevaju specijalističku veštinu ili one koje bi nepotrebno dodatno opteretile doktora. U dodacima su obuhvaćeni bitni hirurški instrumenti, oprema i materijali za regionalnu bolnicu.

Ova knjiga nije namenjena usko specijalizovanim hirurzima, ni osobama koje nisu lekari; pripremljena je kao vodič mladim hirurzima i doktorima koji imaju samo nekoliko godina radnog staža i da posluži potrebama manjih bolnica sa ograničenim izvorima.

  • Sadržaj
  • Elektronski dodatak
  • Detalji
  • Utisci korisnika
Autor Kuk, Džon Sankaran, Balu Vosana, Embrouz, prevod Simo Bilbija
ISBN 9788670440456
EAN 8670440458
Godina izdanja 1998
Izdavač Medicinski fakultet Banja Luka
Broj stranica 233
Format i dimenzije 205 x 290mm, mek povez