TERMINOLOŠKI OPISNI RJEČNIK OVISNOSTI: Opis važnih termina iz područja ovisnosti o drogama, alkoholizma i problematičnog i patološkog kockanja

TERMINOLOŠKI OPISNI RJEČNIK OVISNOSTI: Opis važnih termina iz područja ovisnosti o drogama, alkoholizma i problematičnog i patološkog kockanja

Siniša Brlas

ISBN 9789531767910
Godina Izdanja 2017
Izdavač Medicinska naklada dostupno odmah
-5%
Cena na sajtu sa PDV-om: 2.064,35 din. 2.173,00 din. ušteda: 108,65 din.
Dodaj u korpu Dodaj u listu želja
Dostupno u prodajnom objektu

Rječnik sadržava relevantne i recentne pojmove, termine i opise u izrazito dinamičnom području ovisnosti, a uz bogat izvor informacija i pojašnjenja predstavlja i kvalitetan doprinos razvoju i širenju znanja u području ovisnosti. Sadržava mnoge pojmove iz svakodnevnog života i čitav niz vrlo specijaliziranih stručnih pojmova i kratica koje označavaju i vrlo uskospecijalizirane termine i/ili institucije - autoritete u području ovisnosti.

Ovaj je rječnik i priručnik zato što su u njemu na jednostavan način opisane kliničke slike raznih ovisnosti, i to od faze eksperimentiranja do faze tjelesne, psihičke i društvene dezintegracije ovisnika.

Vrijednost rječnika ogleda se posebno u njegovoj jednostavnosti, preglednosti, razumljivosti, primjenjivosti i prikladnosti za svakodnevnu uporabu. Stoga će nesumnjivo biti poželjna literatura mnogim stručnjacima, a to su uglavnom psihijatri, liječnici, psiholozi, socijalni pedagozi i socijalni radnici, medicinske sestre, novinari i stručnjaci raznih drugih profila, a dobro će doći i onima koji su se za problem ovisnosti morali zainteresirati zato što je netko od članova njihove obitelji postao ovisnik.

 

  • Sadržaj
  • Elektronski dodatak
  • Detalji
  • Utisci korisnika
Autor Siniša Brlas
ISBN 9789531767910
EAN 9531767912
Godina izdanja 2017
Izdavač Medicinska naklada
Broj stranica 270
Format i dimenzije 145 x 145mm, mek povez