Francuski jezik - stručni tekstovi za I-IV razred medicinske škole

Francuski jezik - stručni tekstovi za I-IV razred medicinske škole

Bojana Veljović

Ksenija Jovanović

ISBN K9786455132225
Godina Izdanja 1996
Izdavač Zavod za udžbenike i nastavna sredstva dostupno odmah
Cena na sajtu sa PDV-om: 358,00 din.
Dodaj u korpu Dodaj u listu želja
Dostupno u prodajnom objektu

Namena ove knjige je da posluži učenicima I -IV razreda u savlađivanju stranog jezika kao stručnog predmeta u medicinskoj školi.

Cilj učenja stranog jezika u okviru ove struke je upoznavanje sa stručnom terminologijom na odgovarajućim tekstovima iz raznih oblasti medicine, upućivanje u samostalno čitanje i tumačenje stručnih tekstova, razvijanje sposobnosti izražavanja na stranom jeziku, davanja raznih obaveštenja, vođenja diskusije, iznošenja ličnih stavova i mišljenja itd.

Svaka lekcija se sastoji od jednog opštestručnog teksta koji je propraćen objašnjenjima težih reči i izraza i vežbanja, i jednog kraćeg teksta kojim se ukazuje na neka od najnovijih otkrića medicinske nauke, na humane odnose među ljudima itd. Prvenstvena namena ovih kraćih tekstova preuzetih iz raznih francuskih časopisa jeste da podstiču na diskusiju, na razmenu mišljenja, na suočavanje sa problemima čoveka našeg vremena. Uz tekstove su date brojne teme za diskusiju, usmerene pre svega na razvijanje pravilnog odnosa prema čoveku, pacijentu, članu društvene zajednice.

Kraći tekstovi na srpskom jeziku mogu se prevoditi ili prepričavati na stranom jeziku i predstavljaju dopunu osnovnoj temi lekcije.

Sva poglavlja sadrže, osim toga, i posebno grupisane reči i izraze (Communication), koji učenicima treba da pruže neophodne elemente za pravilno izražavanje na stranom jeziku.

Abecedni rečnik na kraju knjige sadrži samo osnovne stručne termine koji se koriste u tekstovima, čime se učenici upućuju i na samostalni rad sa odgovarajućim rečnicima francuskog jezika.

Autori

  • Sadržaj
  • Elektronski dodatak
  • Detalji
  • Utisci korisnika
Autor Bojana Veljović, Ksenija Jovanović
ISBN K9786455132225
EAN
Godina izdanja 1996
Izdavač Zavod za udžbenike i nastavna sredstva
Broj stranica 98
Format i dimenzije 138 x 200mm, mek povez