RASPLOĐIVANJE OVACA I KOZA

RASPLOĐIVANJE OVACA I KOZA

Marko Samardžija

Dražen Đuričić

Tomislav Dobranić

Miroslav Herak

Silvijo Vince

ISBN 9789536062768
Godina Izdanja 2010
Izdavač Medicinska naklada dostupno odmah
-10%
Cena sa PDV-om: 4.491,00 din. 4.990,00 din. Dodaj u korpu Dodaj u listu želja
Dostupno u prodajnom objektu

U Republici Hrvatskoj uzgoj ovaca i koza je tradicionalan, posebice u južnim i brdskim područjima. No, još se i danas uzgoj ovaca i koza provodi na tradicionalan način pa je proizvodnja mesa i mlijeka  tih životinja i danas nisko i slabo produktivna. Ipak, moramo spomenuti da je posljednjih desetljeća uvezen prilično velik broj mliječnih pasmina koza, manje ovaca, kao i neke mesne i mliječne pasmine, a pojavila su se i veća stada tih životinja i u ravničarskom dijelovima naše zemlje.

Ove su činjenice ponukale autore da napišu knjigu o rasplođivanju tih vrsta životinja, jer o uspješnosti rasplođivanja ovisi produktivnost i uspješna proizvodnja njihova mesa i  mlijeka.

Ovaj udžbenik , pored primijenjene fiziologije i patologije rasplođivanja kao i biotehnologije rasplođivanja, sadržava i dijelove zoohigijene, stočarstva, genetike, biologije, biokemije, hranidbe i drugih srodnih znanosti.

Udžbenik je namijenjen studentima veterinarske medicine s određenim predznanjima, te će im uvelike olakšati put svladavanja stručnog i znanstvenog štiva iz predmeta Porodništvo domaćih životinja. Udžbenik je namijenjen i studentima poslijediplomskog studija Teriogeneologija domaćih životinja kao i doktorima veterinarske medicine u terenskoj praksi, stočarskoj proizvodnji i znanstvenim ustanovama. Njime se također mogu poslužiti i veterinarski i poljoprivredni tehničari, a isto tako i obrazovaniji stočari i vlasnici većih stada, jer su postupci indukcije i stimulacije mrkanja opisani tako da budu lako razumljivi. 

 

  • Sadržaj
  • Elektronski dodatak
  • Detalji
Autor Marko Samardžija, Dražen Đuričić, Tomislav Dobranić, Miroslav Herak, Silvijo Vince
ISBN 9789536062768
EAN 9536062763
Godina izdanja 2010
Izdavač Medicinska naklada
Broj stranica 410
Format i dimenzije 175 x 245mm, tvrd povez