PRIMIJENJENA KOZMETIKA

PRIMIJENJENA KOZMETIKA

Esma Halepović Đečević

Dinko Kaliterna

ISBN 9789531765343
Godina Izdanja 2012
Izdavač Medicinska naklada trenutno nema na zalihi / rok isporuke 30-60 dana
-5%
Cena na sajtu sa PDV-om: 2.896,55 din. 3.049,00 din. ušteda: 152,45 din.
Obavesti me kada ovaj proizvod postane dostupan.
Dodaj u listu želja
Dostupno u prodajnom objektu

Udžbenik je namijenjen učenicima koji se obrazuju za zanimanje medicinskog kozmetičara i kozmetičara s četverogodišnjim programom u strukovnim školama. U sadržaju knjige Primijenjena kozmetika navedene su i osnove kozmetike koje prate nastavni plan i program iz predmeta Osnove kozmetike u obrtničkim strukovnim školama koje obrazuju kozmetičare s trogodišnjim programom, pa je udžbenik namijenjen i učenicima tih škola.
Udžbenik sadržava 38 poglavlja: započinje poglavljem o ciljevima izučavanja kozmetike u kojemu je očevidno da je pristup kozmetici multidisciplinaran. Slijede poglavlja iz osnova kozmetike, u kojima je obrađena kratka povijest u svezi s kozmetikom, uloga kozmetike u svakodnevnom životu, organizacija rada i radnoga prostora, ambijentalni uvjeti i pristup klijentu. Poznavanje građe i funkcije kože, tipova i stanja kože, potrebno je za stručni pristup koži kao organu pri kozmetičkim postupcima i pri rukovanju aparatima u osnovnim i specijalnim kozmetičkim tretmanima koji su obrađeni u ovom udžbeniku. Kratko su obrađene sirovine koje se rabe u izradi kozmetičkih preparata za kozmetički tretman i njegu kože vezano za potrebe određenog tipa i stanja kože te su dane preporuke za korištenje preparata za kućnu njegu.
Nastavni sadržaji s osnovama masaže, koji se obrađuju kroz sve četiri godine, obrađeni su u jednom cjelovitom poglavlju. Nastavne cjeline o klasičnim tretmanima lica, specijalni tretmani, čišćenje kože lica, njega ruku i stopala, obrađeni su kronološkim slijedom kako propisuje nastavni plan i program za zanimanje kozmetičar. Osim osnovnih aparata koji se primjenjuju u kozmetici, navedene su i moderne tehnologije kojima se bave centri medicinske kozmetike i estetske medicine.
U poglavlju o njezi tijela naveden je klasični tretman i specijalni tretmani, a opširnije su opisani hidroterapijski postupci njege tijela, sauna i peloidi. Obrađene su nastavne cjeline o limfnom sustavu i limfnoj drenaži, celulitu, aromaterapiji, refleksologiji. Navedene su brojne metode suvremenoga pristupa u kozmetičkim tretmanima estetskih poremećaja dlakavosti, pigmentacije, znojenja, bora, strija, tetovaže, tamnjenja kože i pomlađivanja. Marketinški pristup u kozmetici zahtijeva i poznavanje brojnih zakona i propisa koji se trebaju pratiti i primjenjivati u praksi, a koji su navedeni u poglavlju o Elementima ponude i prodaje usluga i preparata u salonu.
Posljednje poglavlje ovog udžbenika je Dekorativna kozmetika. Ona je sastavni dio strukovnog predmeta Primijenjena kozmetika u nastavnom planu i programu medicinskog kozmetičara te strukovnog predmeta Osnove kozmetike u obrtničkim strukovnim školama.
U navedenim je poglavljima naglašena potreba trajnog obrazovanja i praćenja suvremenih tehnologija, vodeći računa o činjenici da je koža organ ljudskoga tijela. Stavljen je naglasak na zahtjev o trajnoj brizi za zdravlje, jer se svi kozmetički postupci odvijaju preko kože, a sredstva nanesena na kožu istodobno su unesena u organizam.

  • Sadržaj
  • Elektronski dodatak
  • Detalji
  • Utisci korisnika
Autor Esma Halepović Đečević, Dinko Kaliterna
ISBN 9789531765343
EAN 9531765340
Godina izdanja 2012
Izdavač Medicinska naklada
Broj stranica 229
Format i dimenzije 170 x 240mm, mek povez