Osnovi kliničke parodontologije - atlas

Osnovi kliničke parodontologije - atlas

Obrad Zelić

ISBN 9788690367719
Godina Izdanja 2007
Izdavač OBRAD ZELIĆ dostupno odmah
Cena na sajtu sa PDV-om: 3.300,00 din.
Dodaj u korpu Dodaj u listu želja
Dostupno u prodajnom objektu

Treće izdanje knjige Osnovi kliničke parodontologije je pretrpelo znatne dopune i izmene u odnosu na prethodna izdanja ovog udžbenika. Zamenjena je većina crteža i fotografija, kao i izvestan broj rendgen snimaka. Knjiga izlazi u koloru i na znatno kvalitetnijoj hartiji. Praktično se radi o Atlasu iz parodontologije.

Važno je naglasiti da je klasifikacija oboljenja parodoncijuma usaglašena sa novom podelom, koju su pre nekoliko godina preporučile Američka akademija za parodontologiju i Svetska zdravstvena organizacija. Gingiviti su razvrstani na način koji je već preko pedeset godina prisutan u našoj stručnoj javnosti.

Neke oblasti u knjizi su znatno proširene (poglavlja iz anatomije, histologije i fiziologije tkiva parodoncijuma, muko-gingivalnih anomalija i njihovog zbrinjavanja, hirurškog lečenja gingivita i parodontopatija i profilakse ovih oboljenja). literatura je obogaćena novim i savremenim bibliografskim podacima. Izradom znatnog broja originalnih crteža i šema u boji, veoma je olakšano praćenje i razumevanje ove kompleksne materije.

Prof. dr Obrad Zelić

  • Sadržaj
  • Elektronski dodatak
  • Detalji
  • Utisci korisnika
Autor Obrad Zelić
ISBN 9788690367719
EAN 8690367713
Godina izdanja 2007
Izdavač OBRAD ZELIĆ
Broj stranica 195
Format i dimenzije 243 x 166mm, tvrd povez