Medicinska fiziologija, 13. Izdanje

Medicinska fiziologija, 13. Izdanje

Arthur C. Guyton

John E. Hall

ISBN 9789531767859
Godina Izdanja 2017
Izdavač Medicinska naklada dostupno odmah
-5%
Cena na sajtu sa PDV-om: 13.415,90 din. 14.122,00 din. ušteda: 706,10 din.
Dodaj u korpu Dodaj u listu želja
Dostupno u prodajnom objektu

Iz predgovora hrvatskom izdanju:

Guytonov i Hallov Udžbenik medicinske fiziologije primjer je izvrsnog udžbenika i brojna svjetska sveučilišta ga preporučuju kao glavni izvor za studiranje fiziologije čovjeka. Osnovna značajka mu je što jezikom lako razumljivim studentima uspješno objašnjava kompleksne homeostatske mehanizme važne pri održavanju života ljudskoga tijela. Radi se o udžbeniku prvenstveno namijenjenom studentima medicine, ali i studentima poslijediplomskih studija, liječnicima, kao i svim ostalim studentima različitih zdravstvenih studija. Udžbenik medicinske fiziologije stavlja naglasak primarno na razumijevanje osnovnih fizioloških načela funkcioniranja zdravog ljudskog tijela, ali daje i temelje za razumijevanje patofiziologije bolesti čovjeka.

Novo 13. izdanje udžbenika, osuvremenjeno je važnim spoznajama poglavito iz područja molekularne i stanične fiziologije, ali je istodobno sačuvalo "Guytonu" svojstven način cjelovitog prikaza funkcionalnih organskih sustava. To studentima olakšava razumijevanje složenih fizikalnih i kemijskih organskih procesa stvarajući temelj za trajno aktivno proširivanje i produbljivanje fizioloških znanja. Udžbenik je obogaćen i novim, znatno poboljšanim crtežima koji sažeto prikazuju složene procese u ljudskome tijelu.

U prijevodu smo se trudili da se ne izgubi neposredan i prepoznatljiv Guytonov stil. Nastojali smo rabiti hrvatsko nazivlje, ali smo, tamo gde je nužno, zadržali i uobičajene međunarodne nazive zato što studenti i liječnici moraju usvojiti i opće prihvaćenu internacionalnu terminologiju. Za razliku od engleskog originala, u našem smo prijevodu, kao i u prethodnim izdanjima, dosljedno primjenjivali zakonom propisan službeni SI sustav mjernih jedinica.

Sunčana Kukolja Taradi

  • Sadržaj
  • Elektronski dodatak
  • Detalji
  • Utisci korisnika
Autor Arthur C. Guyton, John E. Hall
ISBN 9789531767859
EAN 9531767858
Godina izdanja 2017
Izdavač Medicinska naklada
Broj stranica 1144
Format i dimenzije 215 x 257mm, tvrd povez