Komplet 3 knjige: Knjiga o umetnosti za decu (beli i žuti tom) & Arhitektura iz ugla jednog goluba

Komplet 3 knjige: Knjiga o umetnosti za decu (beli i žuti tom) & Arhitektura iz ugla jednog goluba

Amanda Renšo

Stela Garni

ISBN 9786455133263
Godina Izdanja
Izdavač Data Status dostupno odmah
-10%
Cena na sajtu sa PDV-om: 4.176,00 din. 4.640,00 din. ušteda: 464,00 din.
Dodaj u korpu Dodaj u listu želja
Dostupno u prodajnom objektu

Prelistajte knjigu

Ovaj komplet od tri knjige koji čine najprestižnija internacionalna izdanja za decu na temu umetnosti i arhitekture, namenjen je uzrastu od 7 do 12 godina, ali će zahvaljujući fantastičnim reprodukcijama umetničkih dela i izuzetnim ilustracijama najvažnijih arhitektonskih dostignuća, svakako biti izuzetno zanimljiv svim generacijama.

U sastavu ovog kompleta su tri licencna izdanja vodećeg svetskog izdavača u ovoj oblasti, Fejdon Presa (Phaidon Press):

1. Knjiga o umetnosti za decu (Bela knjiga)

2. Knjiga o umetnosti za decu (Žuta knjiga)

3. Arhitektura iz ugla jednog goluba

Da li doterivanje može da bude umetnost? Kako se slikaju osećanja? U čemu je tajna Mona Lize? Kako je Alberto Đakometi stvarao svoje nadrealističke skulpture? Može li se naslikati buka? Zašto je Džef Kuns napravio džinovsku skulpturu od 70.000 biljaka? 

Ovo su samo neka od pitanja na koja će najmlađi čitaoci odgovore saznati u belom tomu Knjige o umetnosti za decu. Od Leonardove čuvene Mona Lize do Vorholove isto tako čuvene Merilin, odabrani su umetnici koji su, svaki na svoj način, obeležili istoriju umetnosti istovremeno vodeći računa o privlačnosti njihovih dela današnjoj deci. U knjizi su zastupljeni divovi istorije umetnosti kao što su Van Gog, Tarner, Matis, Rembrant ili Velaskez, ali ona predstavlja i intrigantne savremene umetnike poput, na primer, Sindija Šermana ili Donalda Džada.


Detaljnije o Knjizi o umetnosti za decu (Bela knjiga), možete pročitati OVDE.

Zašto niko u Rafaelovoj školi ne obraća pažnju na predavanje? Ko je od žvrljotine napravio remek delo? Kako biste naslikali brzinu? Može li sakupljanje kojekavih stvari biti umetnost? Kakva je to skulptura koja nestaje? Može li se verovati slici? Kako biste naslikali autoportret? Kako biste naslikali muziku?

Na ova i mnoga druga pitanja odgovara žuti tom Knjige o umetnosti za decu u kom su zastupljena dela 30 umetnika iz različitih epoha i umetničkih pravaca. Tu su, između ostalih, Antonelo da Mesina, Arman, Ežen Atže, Pompeo Batoni, Marsel Broders, Rober Kampen, Salvador Dali, Albreht Direr, Žan-Onore Fragonar, Vilhelm Hamershoj, Dejvid Hokni, Vinslou Homer, Vasilij Kandinski, braća Limburg, Rene Magrit, Anri Matis, Rafael i Džon Vilijam Voterhaus

Detaljnije o Knjizi o umetnosti za decu (Žuta knjiga) možete pročitati OVDE.

U knjizi Arhitektura iz ugla jednog goluba priču o arhitekturo pripoveda Pera Sivorepi, mladi golub koji je dobio zadatak od golubijeg veća staraca da obiđe svet i objasni ljudima da golubovi nisu štetočine koje priljaju najlepše građevine sveta, već istinski poštovaoci i poznavaoci arhitekture. Pera na zabavan, živ i podsticajan način, uz mnoštvo činjenica i bogatih ilustracija, i decu i one malo starije upoznaje  sa  najveličanstvenijim i najznačajnijim građevinama sveta, kao i osnovnim principima arhitekture. Jedinstvenim duhovitim stilom, knjiga iz „ptičije perspektive“ predstavlja Koloseum, Tadž Mahal, most Golden Gejt, Operu u Sidneju, Ajfelovu kulu, čuvenu Kuću na vodopadu Frenka Lojda Rajta i još desetine drugih zdanja građenih i sačuvanih kroz vekove, sve do danas.


Detaljnije o knjizi Arhitektura iz ugla jednog goluba možete pročitati OVDE.


 

  • Sadržaj
  • Elektronski dodatak
  • Detalji
  • Utisci korisnika
Autor Amanda Renšo, Stela Garni
ISBN 9786455133263
EAN 6455133269
Godina izdanja
Izdavač Data Status
Broj stranica 0
Format i dimenzije Komplet od 3 knjige u tvrdom povezu, luksuzna štampa