Regionalna nervna blokada i infiltraciona terapija bola

Regionalna nervna blokada i infiltraciona terapija bola

Danilo M. Janković

ISBN T9788683563241
Godina Izdanja 2004
Izdavač IP Obeležja dostupno odmah
Cena na sajtu sa PDV-om: 3.667,00 din.
Dodaj u korpu Dodaj u listu želja
Dostupno u prodajnom objektu

Iz predgovora trećem izdanju:

Veliko oduševljenje čitalaca prvim i drugim izdanjem ovog udžbenika navelo me je da izađem u susret njihovom interesovanju za izučavanje regionalne anestezije. tako je došlo do publikovanja novog, znatno proširenog, dopunjenog i prerađenog izdanja. Četiri godine nakon objavljivanja drugog izdanja, ovaj udžbenik je nastao u tematski proširenom obliku, sa posebno posvećenom pažnjom didaktičkim aspektima.

Udžbenik obuhvata sledeće nove teme i blokade:

Tehnike regionalnih blokada koje su proširene i dopunjene novim saznanjima iz oblasti regionalne anestezije, posebno lumbosakralnog pleksusa, brahijalnog pleksusa i neuroaksijalne anestezije.

Osim toga, opisana su sasvim nova poglavlja - regionalna anestezija u oftalmologiji, perkutana epiduralna neuroplastija, intravenska regionalna anestezija i blokada neparnog gangliona.

Značajno mesto posvetio sam tehnici infiltracione terapije bola, koja je bila nepravedno zapostavljena u kliničkoj praksi, a sa kojom se svakodnevno susreću anesteziolozi, ortopedi i lekari drugih specijalnosti. Muskulofascijalne blokade triger tačaka takođe su veoma važne i zahtevaju posebna znanja koja su u ovom izdanju obuhvaćena. Detaljno su prikazane specifične blokade najvažnijih triger tačaka  (vilični zglob, rameni pojas, ruka, glutealna regija itd.), kao i klinička slika i terapija muskulofascijalnog bolnog sindroma. Takođe su opisane i intraartikularne blokade koje imaju široku primenu u kliničkoj praksi.

Danilo Janković

  • Sadržaj
  • Elektronski dodatak
  • Detalji
  • Utisci korisnika
Autor Danilo M. Janković
ISBN T9788683563241
EAN
Godina izdanja 2004
Izdavač IP Obeležja
Broj stranica 428
Format i dimenzije 220 x 285mm, tvrd povez