Botanikum

Botanikum

Kejti Skot (Katie Scott)

Keti Vilis (Kathy Willis)

ISBN 9788674784433
Godina Izdanja 2017
Izdavač Data Status dostupno odmah
-20%
Cena na sajtu sa PDV-om: 2.320,00 din. 2.900,00 din. ušteda: 580,00 din.
Dodaj u korpu Dodaj u listu želja
Dostupno u prodajnom objektu

Prelistajte knjigu

Dobro došli u Botanikum. Ovaj muzej je uvek otvoren. U njegovoj neobičnoj zbirci predstavljene su najrazličitije biljke, od sićušnih algi do neverovatnih biljaka mesožderki. Tu su i gljive i lišajevi prekrasnih boja. Saznajte kako su biljke evoluirale i zadivljujuće se prilagođavale radi opstanka. Uđite i istražite biljno carstvo u svoj njegovoj raskoši.

Zamislite kada biste mogli da lutate livadama, šumama, tropskim prašumama i cvetnim proplancima širom sveta. Pomislite kako bi bilo da možete videte egzotične, najlepše i najčudnije biljke, sve odjednom. Jeste li se ikada zapitali šta se sve može videti kada biste dobili priliku da se vratite kroz vreme, do početka života na Zemlji? Sve to možete na stranicama Botanikuma - raskošno ilustrovane knjige, štampane na vrhunskom papiru sa luksuznim povezom.

Obiđite galerije ovog jedinstvenog muzeja i saznaćete da su biljke prisutne na Zemlji milionima godina, duže od nas. Otkrijte biljke koje su se menjale tokom vremena i one koje su ostale skoro iste. Prošetajte kroz naše izložbe i pronađite mnoštvo različitih životnih formi biljaka.

Gledajte pažljivo – ponešto od onoga što ćete videte možete pronaći i u bašti ili u parku. Mnoge biljke iz naših galerija nalaze se i u kredencu u kuhinji – jeste li znali da vrste iz familije trava jedemo gotovo svakog dana?

Pročitaćete zadivljujuća naučna objašnjenja, na primer, zašto su jedne biljke zelene a druge nisu; kako neke biljke žive u vodi, a neke vise u vazduhu i ne dodiruju tlo uopšte. Ili kako se određene biljke hrane mesom. Biljke formiraju neke od najvećih, najmanjih i najmirišljavijih oblika života na Zemlji.

Uđite u Botanikum i otkrijte neobično i čudesno carstvo biljaka, u svoj njegovoj blještavoj, iznenađujućoj  raskoši.

 

Pogledajte video o ovoj čudesnoj knjizi:

 

  • Sadržaj
  • Elektronski dodatak
  • Detalji
  • Utisci korisnika
Autor Kejti Skot (Katie Scott), Keti Vilis (Kathy Willis)
ISBN 9788674784433
EAN 8674784437
Godina izdanja 2017
Izdavač Data Status
Broj stranica 96
Format i dimenzije 280 x 380 mm, tvrd povez, zlatotisk