Depresija - razumevanje i terapija tehnikama transakcione analize

Depresija - razumevanje i terapija tehnikama transakcione analize

Mark Vidouson

ISBN 9788664230278
Godina Izdanja 2016
Izdavač PSIHOPOLIS INSTITUT d.o.o dostupno odmah
Cena sa PDV-om: 1.650,00 din.
Dodaj u korpu Dodaj u listu želja
Dostupno u prodajnom objektu

Šta održava depresiju i čini da je toliko čest problem mentalnog zdravlja? Kako raditi sa beznadežnošću, strahom, stidom, neodlučnošću, neasertivnošću? Koje su terapijske intervencije koje deluju na procese u samom korenu depresije? Kako raditi sa suicidnim depresivnim klijentom? Kako izaći iz začaranih krugova kritike i samokritike kod depresivnih – samo su neka od pitanja na koje odgo­vore daje Mark Vidouson, poznati britanski transakcioni analitičar (TA) i psihoterapeut. Specija­lizovao se za psihoterapiju depresivnih klijenata zasnovanu na savremenim naučnim sazna­njima i tehnikama transakcione analize kojom kod klijenata postiže samoprihvatanje i bolje osećanje. Knjiga je prvi objavljeni TA terapijski vodič kroz psihoterapiju depresivnih osoba pisan na razumljiv i logičan način koji u kliničku praksu uvodi i višegodišnju Vidousonovu praksu sa stvarnim slučajevima i detaljnim terapijskim protokolom. U dodatku je i kratak vodič za samo­pomoć u depresiji koji ohrabruje klijente da preduzmu aktivne korake koji će pokrenuti pozitivne promene i oporavak.

VODIČ KROZ PSIHOTERAPIJU DEPRESIJE : Depresija – osećaj beznađa i nedostatak motivacije; Konkretni primeri dobre prakse; Simptomi i prirodni tok depresije; Porodica i depresivna osoba; Majndfulnes: tehnike usmeravanja pažnje i depresija; Kako klijentima predložiti lekove i komunicirati sa lekarima?

TRANSAKCIONOM ANALIZOM DO SAMOPRIHVATANJA I BOLJEG OSEĆANJA

Izuzetan vodič kroz psihoterapiju depresivnih koji na razumljiv i logičan način u kliničku praksu uvodi rezultate najnovijih istraživanja.

Aleksandra Bubera, dr med., psihijatar, psihoterapeut i
supervizor za transakcionu analizu, Bubera.rs

  • Sadržaj
  • Elektronski dodatak
  • Detalji
Autor Mark Vidouson
ISBN 9788664230278
EAN 8664230277
Godina izdanja 2016
Izdavač PSIHOPOLIS INSTITUT d.o.o
Broj stranica 316
Format i dimenzije 140 x 200mm, mek povez