Strategije razvoja protuvirusnih lijekova

Strategije razvoja protuvirusnih lijekova

Mladen Mintas

Karlo Wittine

ISBN 9789531767521
Godina Izdanja 2016
Izdavač Medicinska naklada dostupno odmah
-5%
Cena na sajtu sa PDV-om: 5.159,45 din. 5.431,00 din. ušteda: 271,55 din.
Dodaj u korpu Dodaj u listu želja
Dostupno u prodajnom objektu

Osnovna misao vodilja u pisanju knjige STRATEGIJE RAZVOJA PROTUVIRUSNIH LIJEKOVA bila je prikazati fascinantna otkrića genetske strukture, funkcionalne raznolikosti virusa, molekularnog mehanizma umnažanja i patogeneze virusa koja se primjenjuju u identificiranju bioloških meta za otkriće i razvoj učinkovitih protuvirosnih lijekova. 

Knjiga je podjeljenja u devet poglavlja u kojima se, polazeći od načela medicinske kemije, opisuju strateški pristupi razvoju učinkovitih lijekova protiv zaraza uzrokovanih patogenim virusima koje su poprimile razmjere pandemija. Svako od navedenih poglavlja sadržava opis etiologije zaraznih bolesti, strukturu i genom virusa, mehanizam umnažanja virusa i specifične lijekove koji sprečavaju umnažanje pojedinih vrsta virusa, kao i iscrpan prikaz mehanizma njihova inhibitornog djelovanja. U knjizi su također prikazane trodimenzionalne kristalne strukture pojedinih lijekova u kompleksu s proteinskim receptorima koje zorno potkrepljuju osnovnu paradigmu farmakologije - interakciju lijeka i biološkog receptora. 

Knjiga je interdisciplinarnog karaktera i namijenjena je kao sveučilišni udžbenik prije svega studentima polaznicima diplomskih i doktorskih studija Odjela za biotehnologiju Sveučilišta u Rijeci, Fakultetu kemijskog inženjerstva i tehnologije Sveučilišta u Zagrebu, Farmaceutsko-biokemijskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, Prirodnoslovno-matematičkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu i Medicinskim fakultetima Sveučilišta u Zagrebu, ali i svim znanstvenicima koji se bave interdisciplinarnim istraživanjima razvoja novih lijekova.

  • Sadržaj
  • Elektronski dodatak
  • Detalji
  • Utisci korisnika
Autor Mladen Mintas, Karlo Wittine
ISBN 9789531767521
EAN 9531767521
Godina izdanja 2016
Izdavač Medicinska naklada
Broj stranica 290
Format i dimenzije 210 x 270mm, tvrd povez