ZDRAVLJE ZA SVAKI DAN - Odgovori na najčešća pitanja o zdravlju

ZDRAVLJE ZA SVAKI DAN - Odgovori na najčešća pitanja o zdravlju

Marina Kuzman

ISBN 9789531763967
Godina Izdanja 2008
Izdavač Medicinska naklada trenutno nema na zalihi / rok isporuke 30-60 dana
-5%
Cena na sajtu sa PDV-om: 3.358,25 din. 3.535,00 din. ušteda: 176,75 din.
Obavesti me kada ovaj proizvod postane dostupan.
Dodaj u listu želja
Dostupno u prodajnom objektu

Knjiga "Zdravlje za svaki dan" autorice Marine Kuzman sadrži niz pitanja i odgovora o zdravlju zanimljivih širokoj publici. Knjiga, koju je izdala Medicinska naklada, na 483 stranice pruža odgovore na najčešća pitanja o zdravlju, obrađuje teme namijenjene određenoj populaciji, kao što su djeca, adolescenti i žene, te se bavi zdravstvenim problemima određenih skupina bolesnika. Nastala je kao rezultat niza autoričinih tekstova koji su tijekom godina objavljivani kao kolumne u časopisu "Vita", a namijenjena je širokom krugu čitatelja koji žele nešto saznati o zdravlju i ponašanju povezanom sa zdravljem.

Recenzenti prim. Željko Baklaić i prof. Vlado Jukić naglasili su kako su tekstovi pisani jednostavno, tečno, stručno i točno. Informacije o zdravstvenim problemima i bolestima pružaju se na primjeren način koji čitatelja medicinskog laika ne opterećuje nebitnim detaljima.

"Znati nije teško, puno je teže prenijeti znanje (to znaju svi koji se na bilo koji način bave poučavanjem), a prenijeti znanje tako da bude znanstveno pošteno, stručno ispravno, a svima razumljivo, zahtijeva strpljenje i promišljanje, zahtijeva dovoljno vjerovanja u sebe i dovoljno poštovanja prema drugima. Čitavo sam vrijeme u podsvijesti nosila mostove - simbolikom mostove - one koje povezuju ljude i obale, a koje je teško i izazovno graditi. Možda mi se ta simbolika nametnula zbog jedne davne skice tada nepostojećega, a danas živućega mosta preko Rijeke dubrovačke, koja me u jednim novinama zastravila smjelim linijama i izazovnom ljepotom. Vjerojatno stoga od tada kao sinonim za nešto što ne znam često rabim baš gradnju mostova - jer uistinu je zapanjujuće moći zamisliti, i znati, i izgraditi most. Slijedom toga, pišući za sve kojima medicina nije struka, uvijek mislim da oni koji ne znaju medicinu možda znaju kako graditi mostove, a vjerojatno znaju i štošta drugo te ih tako treba poštovati i ne odlutati nikamo izvan zadatosti znanja i znanosti, samo to iskazati onako kako bih ja voljela da meni netko objasni tajnu projektiranja mosnoga luka."

Autorica

  • Sadržaj
  • Elektronski dodatak
  • Detalji
  • Utisci korisnika
Autor Marina Kuzman
ISBN 9789531763967
EAN 9531763968
Godina izdanja 2008
Izdavač Medicinska naklada
Broj stranica 483
Format i dimenzije 170 x 240mm, mek povez