Otorinolaringologija

Otorinolaringologija

Ranko Mladina i suradnici

ISBN 9789530315778
Godina Izdanja 2008
Izdavač Nova školska knjiga trenutno nema na zalihi / rok isporuke 30-60 dana
Cena na sajtu sa PDV-om: 3.064,00 din.
Obavesti me kada ovaj proizvod postane dostupan.
Dodaj u listu želja
Dostupno u prodajnom objektu

Prošlo je već sedamnaest godina od prvoga i dvanaest godina od drugog izdanja "Otorinolaringologije za srednje i više medicinske škole" autora Mladine i Poljaka (Školska knjiga, Zagreb). Tijekom toga vremena izmijenila su se mnoga stručna i znanstvena stajališta u toj struci, a nekadašnja Viša medicinska škola prerasla je u Zdravstveno veleučilište, pa je bilo krajnje vrijeme za novo štivo. Zamislili smo ga kao udžbenik Zdravstvenog veleučilišta u Zagrebu, dakle, kao tekst pročišćen od nekih pojednostavnjenih, srednjoškolskih nastavnih jedinica i usmjeren isključivo na svladavanje gradiva na razini zahtjeva studija.
Udžbenik je podijeljen na klasična poglavlja, a pridodano je i poglavlje o bolestima štitnjače jer se njezino kirurško liječenje, po pravilu, provodi na otorinolaringološkim odjelima. Osim toga, u poglavlju o bolestima jednjaka, primjerice, izostavili smo neka dašnje poglavlje o korozijama jednjaka, jer se danas one više ne liječe na ORL odjelima, nego u jedinicama intenzivne skrbi.
Uvjereni smo da šarolikost pomno izabranih autora ovomu štivu jamči svježi nu i zanimljivost i da će ono uistinu biti korisno i upotrebljivo i za spremanje ispita iz otorinolaringologije i kao podsjetnik u svakodnevnoj praksi svakoga zdravstvenog djelatnika.
 

  • Sadržaj
  • Elektronski dodatak
  • Detalji
  • Utisci korisnika
Autor Ranko Mladina i suradnici
ISBN 9789530315778
EAN 9530315775
Godina izdanja 2008
Izdavač Nova školska knjiga
Broj stranica 207
Format i dimenzije 170 x 245mm tvrd povez