Hitna stanja u oftalmologiji

Hitna stanja u oftalmologiji

Miloš Jovanovic

ISBN 9788671174350
Godina Izdanja 2015
Izdavač Medicinski fakultet Beograd trenutno nema na zalihi / rok isporuke 30-60 dana
Cena na sajtu sa PDV-om: 1.400,00 din.
Obavesti me kada ovaj proizvod postane dostupan.
Dodaj u listu želja
Dostupno u prodajnom objektu

Ovo je prva knjiga koncipirana na ovaj način u našoj, srpskoj, oftalmologiji. Jedinstvena je po sledećim karakteristikama: u pisanju knjige je učestvovalo preko devedeset autora i saradnika.
U različitim poglavljima knjige su prikazane promene počevši od kontaktnih sočiva pa sve do funkcionalnih ispitivanja promena na retini. Posebno su interesantni prikazi slučajeva, jer su ih prikazali eksperti koji se uže bave tom problematikom u oftalmologiji, a to znači da najbolje i poznaju tu problematiku. Detaljno je prikazana dijagnostika tih slučajeva, funkcionalno ispitivanje, lečenje i prognoza.
Ovako koncipirana knjiga je interesantna za svakog oftalmologa i zato će se naći u biblioteci ili na stolu svakog od njih. Pored toga, obzirom da se obrađuju i interdisciplinarni slučajevi, knjiga će se naći i u rukama drugih specijalista neooftalmologa kao i u rukama lekara opšte medicine.
Pod hitnim stanjima u medicini podrazumevaju se sva ona oboljenja i povrede kojima je neposredno ugrožen život pacijenta. Hitna stanja u oftalmologiji, međutim, podrazumevuju oboljenja i povrede kojima nije ugrožen život pacijenta već je ugrožen važan organ, u ovom slučaju oko. To je važno sa sudskomedicinskog, odnosno, medikolegalnog aspekta. Na našem jeziku do sada nije postojala knjiga u kojoj bi se obrađivao problem hitnih stanja vezanih za oftalmologiju, već se o ovoj problematici diskutovalo u sklopu različitih knjiga Urgentne medicine. Zato ova knjiga predstavlja prvu takvu knjigu u kojoj se na celovit način obrađuju sva hitna stanja u oftalmologiji.
Sadrži pet poglavlja: Oftalmološka stanja prvog reda hitnosti, Oftalmološka stanja drugog reda hitnosti, Oprema i pribor u ambulanti za hitnu medicinu, Postupak pri pregledu oftalmološkog pacijenta i poglavlje Greške koje treba izbegavati pri zbrinjavanju bolesnika sa oftalmološkim poremećajima. Knjiga sadrži i algoritme i tabele koje olakšavaju snalaženje
u praktičnom radu, bogato je ilustrovana originalnim slikama različitih hitnih oftalmoloških stanja i pisana je veoma jasnim srpskim jezikom. Na kraju knjige se nalaze pitanja i odgovori, koji služe za proveru stečenih znanja, ali se i iz odgovora može mnogo i naučiti.
Ovako koncipirana knjiga Hitna stanja u oftalmologiji će biti na stolu svakog oftalmologa i u rukama studenata medicine koji uče oftalmologiju. Pored toga ona je neophodan priručnik lekarima opšte prakse, lekarima u službi urgentne medicine i svim drugim specijalistima neooftalmolozima koji učestvuju u dijagnostici i lečenju bolesnika sa različitim sistemnim oboljenjima ili politraumama kada su zahvaćene i oči.

  • Sadržaj
  • Elektronski dodatak
  • Detalji
  • Utisci korisnika
Autor Miloš Jovanovic
ISBN 9788671174350
EAN 8671174352
Godina izdanja 2015
Izdavač Medicinski fakultet Beograd
Broj stranica 154
Format i dimenzije 170 x 245mm, tvrd povez