Socijalna medicina i medicinska ekologija

Socijalna medicina i medicinska ekologija

Momir Janjić i saradnici

ISBN 9788687639171
Godina Izdanja 2016
Izdavač Visoka medic šk struk stud Milutin Milanković trenutno nema na zalihi / rok isporuke 30-60 dana
Cena na sajtu sa PDV-om: 990,00 din.
Obavesti me kada ovaj proizvod postane dostupan.
Dodaj u listu želja
Dostupno u prodajnom objektu

Iz predgovora:

Koristeći razvoj drugih nauka (biologije, biofizike, biohemije, bioinformatike, tehnike, tehnologije i dr.) medicina je zakoračila u svet nauke. U poslednja dva veka razvija se više desetina specijalističkih disciplina, što je dovelo do toga da se čovek ponovo vraća prirodi, iz koje i potiče.

Prema najnovijim istraživanjima svetskih i naših stručnjaka, u zaštiti zdravlja učestvuju: 70% prirodna sredina (vazduh, hrana, voda), 14-17% genetika (nasledni faktori) i 15-16% zdravstvena delatnost (zdravstvo).

U poslednjim decenijama došlo je do degradacije životne sredine (otpadne vode i materije, upotreba radioaktivnih elemenata, pesticida, genetski modifikovanih organizama i dr.), tako da je prirodna sredina postala izvor bolesti (Natura non sanat).

Podizanjem ekološke svesti i saznanja o svemu ovome, došlo je do razvoja nove discipline - Medicinske ekologije, čime je dopunjen i ovaj udžbenik.

Socijalna medicina i medicinska ekologija, kao jedinstven udžbenik, namenjen je studentima visokih strukovnih škola strukovnig usmerenja i fakultetima zdravstvene struke (medicina, stomatologija, farmacija i veterina), kao i stručnim i naučnim radnicima koji izučavaju ovu oblast.

Autori

  • Sadržaj
  • Elektronski dodatak
  • Detalji
  • Utisci korisnika
Autor Momir Janjić i saradnici
ISBN 9788687639171
EAN 8687639171
Godina izdanja 2016
Izdavač Visoka medic šk struk stud Milutin Milanković
Broj stranica 398
Format i dimenzije 163 x 235mm, mek povez