Maksilofacijalna hirurgija

Maksilofacijalna hirurgija

Aleksa Piščević

Miodrag Gavrić

Ivan Sjerobabin

ISBN 9788644100867
Godina Izdanja 2001
Izdavač Izdavačka kuća "Draganić" dostupno odmah
Cena na sajtu sa PDV-om: 2.200,00 din.
Dodaj u korpu Dodaj u listu želja
Dostupno u prodajnom objektu

Udžbenik maksilofacijalne hirurgije je pisan shodno Nastavnom planu i programu za studente stomatološkog fakulteta. Nadamo se da će biti vrlo koristan studentima, a takođe i lekarima.

Udžbenikom su obuhvaćena sledeća poglavlja: Oboljenja maksilarnog sinusa dentogenog porekla; Infekcije mekih i koštanih tkiva lica i vilica; Ciste vilica i mekih tkiva; Traumatologija maksilofacijalne regije; Oboljenja donjoviličnog zgloba; Oboljenja pljuvačnih žlezda; Preprotetska hirurgija; Tumori maksilofacijalne regije; Urođeni i stečeni deformiteti lica i vilica; Rascepi usne i nepca.

Opisana su saznanja o etiologiji, patogenezi, diferencijalnoj dijagnozi i terapiji oboljenja koja spadaju u domen maksilofacijalne hirurgije.

Autori su pomoću skica i slika učinili što je moguće više da izložena materija bude što jasnija i olakša savladavanje problematike koju obuhvata maksilofacijalna hirurgija.

Naglašena je neophodnost saradnje između medicinskih i drugih stomatoloških specijalnosti, koja doprinosi uspešnijem lečenju ovih oboljenja.

Nadamo se da će ovaj udžbenik doprineti boljem saznavanju o oboljenjima u ovoj oblasti i studenata i lekara.

Tokom upotrebe udžbenik će pokazati eventualne nedostatke i svaku sugestiju koja ima za cilj poboljšanje njegovog kvaliteta, autori će sa zadovoljstvom prihvatiti.

Autori

  • Sadržaj
  • Elektronski dodatak
  • Detalji
  • Utisci korisnika
Autor Aleksa Piščević, Miodrag Gavrić, Ivan Sjerobabin
ISBN 9788644100867
EAN 8644100866
Godina izdanja 2001
Izdavač Izdavačka kuća "Draganić"
Broj stranica 411
Format i dimenzije 167 x 242mm, mek povez