Priručnik iz mikrobiologije: sa vežbama za studente farmacije

Priručnik iz mikrobiologije: sa vežbama za studente farmacije

Ljiljana Suvajdžić

ISBN 9786455133118
Godina Izdanja 2004
Izdavač Ortomedics book d,o,o, trenutno nema na zalihi / rok isporuke 30-60 dana
Cena sa PDV-om: 1.320,00 din.
Obavesti me kada ovaj proizvod postane dostupan.
Dodaj u korpu Dodaj u listu želja
Dostupno u prodajnom objektu

Priručnik iz mikrobiologije sa vežbama za studente farmacije prva je stručna publikacija iz mikrobiologije u našoj zemlji prilagođena obimom i sadržajem za studente farmacije.

Materija je podeljena u četiri poglavlja: Uvod, Opšta bakteriologija, Klinička mikrobiologija i Farmaceutska mikrobiologija.

U uvodnom delu sadržane su informacije o poreklu i starosti bakterija kao i o mestu i ulozi bakterija u živom svetu. U drugom delu studenti se upoznaju sa mikrosvetom koji nas okružuje, njegovim značajem i osnovnim zakonitostima i odnosima sa ostalim živim bićima. U poglavlju Klinička mikrobiologija izložen je značaj sveta mikroba iz našeg okruženja. Prikazani su najvažniji uzročnici oboljenja sa elementima dijagnostike i principima antimikrobne terapije. U poglavlju Framaceutska mikrobiologija su prikazane teme od posebnog interesa za farmaciju: opšte metode kontrole mikroorganizama, kontrola vode i lekova.

Prilikom izrade ovog teksta korišćena su iskustva više autora i katedri raznih zemalja, a rukopis je usklađen sa svetskim i evropskim standardima i po izboru tema i po zastupljenosti praktičnog rada iz odabranih metodskih jedinica.

 

  • Sadržaj
  • Elektronski dodatak
  • Detalji
Autor Ljiljana Suvajdžić
ISBN 9786455133118
EAN 6455133110
Godina izdanja 2004
Izdavač Ortomedics book d,o,o,
Broj stranica 240
Format i dimenzije 158 x 235mm, mek povez