Socijalna medicina: udžbenik za studente medicine

Socijalna medicina: udžbenik za studente medicine

Urednik

Snežana Simić

ISBN K9788671173551
Godina Izdanja 2012
Izdavač Medicinski fakultet Beograd dostupno odmah
Cena na sajtu sa PDV-om: 2.000,00 din.
Dodaj u korpu Dodaj u listu želja
Dostupno u prodajnom objektu

Iz predgovora:

Na početku svake lekcije navedeni su ciljevi kojima je objašnjeno šta želimo da postignemo nakon njenog čitanja, tekstovi su obogaćeni boksovima sa izdvojenim definicijama, podelama ili važnim činjenicama, na kraju lekcije date su preporuke za radoznale čitaoce i preporučene veb-adrese za one koji putem internet servisa obogaćuju svoje znanje, i navedena je osnovna literatura iz te oblasti. Svakoj lekciji su dodata dva primera pitanja sa testa znanja, kao i vežbe koje su se na osnovu dosadašnjeg iskustva pokazale dobrim za razvoj kritičkog mišljenja i razumevanje osnovnih pojmova i termina.

Pored lekcija iz predmeta Socijalna medicina, koji studenti slušaju na petoj godini studija, u ovaj udžbenik su uključene i lekcije iz predmeta Medicina i društvo, koji studenti slušaju na prvoj godini studija. Na taj način je napravljen celovit pristup ovoj oblasti, koja proučava odnos između medicine i društva i naglašava značaj kolektivnih i socijalnih mera u zdravstvenoj zaštiti stanovništva, kao i odgovornost države i društva za očuvanje i unapređenje zdravlja stanovnika.

Udžbenik iz predmeta Socijalne medicine podeljen je na četiri poglavlja: Zdravlje i zdravstvena zaštita, Zdravstveni sistemi, Javno zdravlje, Medicina i društvo

Urednik udžbenika

Profesor dr Snežana Simić

 

  • Sadržaj
  • Elektronski dodatak
  • Detalji
  • Utisci korisnika
Autor Urednik, Snežana Simić
ISBN K9788671173551
EAN
Godina izdanja 2012
Izdavač Medicinski fakultet Beograd
Broj stranica 528
Format i dimenzije 230 x 230mm, tvrd povez