Bolesti zavisnosti : savremena dostignuća u prevenciji, lečenju i rehabilitaciji

Bolesti zavisnosti : savremena dostignuća u prevenciji, lečenju i rehabilitaciji

Slavica Đukic Dejanović

Petar Nastasić

ISBN 9788672360950
Godina Izdanja 2015
Izdavač Evropski centar za mir i razvoj dostupno odmah
Cena sa PDV-om: 1.540,00 din.
Dodaj u korpu Dodaj u listu želja
Dostupno u prodajnom objektu

Zloupotreba psihoaktivnih supstanci je danas globalni problem, a bolesti zavisnosti predstavljaju grup najčešćih bolesti savremenog čoveka. Podaci ukazuju na njihovu široku rasprostranjenost u opštoj populaciji, koja u nekim sredinama ima epidemijske razmere. Bolesti zavisnosti direktno ili indirektno utiču na sve faze životnog ciklusa pojedinaca i porodice, onemogućavajući funkcionisanje čoveka u ličnoj, porodičnoj, profesionalnoj i socijalnoj sferi. i društvo u celini snosi brojne posledice zbog zloupotrebe i zavisnosti od psihoaktivnih supstanci.

. . .

Ova knjiga upravo predstavlja pregled i presek stanja u svetu i kod nas u pogledu stepena raširenosti zloupotrebe droga i njihovih opštih karakteristika, što je značajno za identifikaciju i pravovremenu primenu preventivnih i terapijskih mera.

. . .

Uvereni da će čitaoci sadržaj knjige doživeti kao sveobuhvatnu i instruktivnu materiju, preporučujemo je lekarima, psiholozima, sociolozima i socijalnim radnicima, pedagozima, pravnicima, kriminolozima i svim poslenicima u praktičnom radu na polju suzbijanja bolesti zavisnosti.

Prof. dr Slavica Đukić-Dejanović

  • Sadržaj
  • Elektronski dodatak
  • Detalji
Autor Slavica Đukic Dejanović, Petar Nastasić
ISBN 9788672360950
EAN 8672360958
Godina izdanja 2015
Izdavač Evropski centar za mir i razvoj
Broj stranica 224
Format i dimenzije 158 x 238mm, tvrd povez