The Times Comprehensive Atlas of the World, 14th Edition

The Times Comprehensive Atlas of the World, 14th Edition

by The Times UK

ISBN 9780007551408
Godina Izdanja 2014
Izdavač Hachette.uk dostupno odmah
-30%
Cena na sajtu sa PDV-om: 16.285,50 din. 23.265,00 din. ušteda: 6.979,50 din.
Dodaj u korpu Dodaj u listu želja
Dostupno u prodajnom objektu

Prelistajte knjigu

Svetski stručnjaci za izradu atlasa predstavljaju vam „najbolju knjigu na svetu“ u ovoj oblasti, divno upakovanu u elegantnu kutiju za čuvanje. Više od 1.000.000 prodatih primeraka!

KVALITET I PRECIZNOST: The Times Comprehensive Atlas of the World je poznat po tome što u svakom izdanju prati i ažurira podatke vezane za geografski i geopolitički razvoj sveta. Na ovaj Atlas se zbog toga oslanjaju svetske vlade, medijske kompanije i međunarodne organizacije, uključujući UN i Evropsku komisiju. Tajmsov Atlas je globalni reper kartografske izvrsnosti u izradi atlasa.

U ovom Atlasu su geografske karte i divne ilustracije prikazane na više od 320 stranica, dok je ostatak sadržaja posvećen opisu klimatskih, geografskih, političkih i ekonomskih karakteristika sveta, uključujući i biodivirzite.

AŽURIRANI PODACI: U poslednjih nekoliko godina više od 5000 mesta na planeti promenilo je nazive, a najupečatljivije su promene u Japanu, Brazilu, Južnoj Koreji, Tajvanu i Španiji. Divno ilustrovan odeljak koji se bavi savremenim pitanjima ekonomije, stanovništva i energije. Ažurirani su podaci o nacionalnim parkovima i delovima sveta pod zaštitom, u koju spada i oblast oko reka Okavango i Zambezi – najveća zona pod zaštitom na svetu. Obuhvaćeno je i više od 50 najvećih vodopada na svetu.

GEOPOLITIČKE PROMENE: Ucrtane su nove međunarodne granice između Burkine Faso i Nigera. Ubačene su nove administrativne strukture u Burkini Faso, Obali Slonovače, Keniji i Madagaskaru, kao i novooformljena indijska država Telangana.  Ažurirani su podaci o naseljenosti brazilskih gradova prema informacijama sa najnovijeg popisa stanovništva. Ucrtane su sporne granice oko Krima.

NOVO U OVOM IZDANJU:

·         Dvostrana karta Severnog ledenog okeana.

·         Nove karte koje otkrivaju strukture pod večitim ledom Antarktika i Severnog ledenog okeana.

·         Fizičke karte svih kontinenata na kojima su prikazane kontinentalne strukture, a koje mogu da posluže kao korisna protivteža političkim kartama sveta.

·         Fascinantni ilustrovani članci o biodiverzitetu i klimatskim promenama.

·         Moć geografskih karata kroz istoriju – novi odeljak u kojem je ilustrovan uticaj koji karte imaju na živote svih ljudi na svetu.

  • Sadržaj
  • Elektronski dodatak
  • Detalji
  • Utisci korisnika
Autor by The Times UK
ISBN 9780007551408
EAN 0007551401
Godina izdanja 2014
Izdavač Hachette.uk
Broj stranica 544
Format i dimenzije 450x310 mm, tvrd povez, luksuzna kutija