Tumori oka

Tumori oka

Olga Litričin i saradnici

ISBN K9788617064059
Godina Izdanja 1998
Izdavač Zavod za udžbenike i nastavna sredstva trenutno nema na zalihi / rok isporuke 30-60 dana
Cena sa PDV-om: 1.320,00 din. Dodaj u korpu Dodaj u listu želja
Dostupno u prodajnom objektu

Iz predgovora:

Neposredna odgovornost za što bolje stručno i naučno osposobljavanje mladog oftalmološkog naraštaja i želja da se nakupljeno iskustvo kroz klinički i oftalmopatološki rad pruži na uvid stručnoj i naučnoj javnosti, objedinjeno u jednoj publikaciji, podstaklo me je da se prihvatim ovoga posla.

Redosled i okvir izlaganja oslanja se pretežno na Histološku klasifikaciju tumora oka i njegovih adneksa Svetske zdravstvene organizacije. Pored tumora, poklonjena je pažnja i procesima koji su slični tumorima oka i njegovih pripojenih delova.

U našoj sredini su se tokom vremena sabrala mnoga iskustva o pojedinim novijim dijagnostičkim (fluoresceinska angiografija, ultrazvuk, kompjuterizovana tomografija), kao i radiološkim terapijskim metodama, čiji doprinos oftalmoonkologiji je veoma značajan. Zahvalna sam stručnjacima koji su se prihvatili da izlože svoje poglede i iskustva iz pojedinih od pomenutih oblasti.

Poslednje decenije postoji prava eksplozija saopštenja u literaturi sa temom iz onkologije oka. Izdvojeni su na kraju knjige oni radovi koji se odnose na tumore svih delova oka i njegovih adneksa. Članci o tumorima pojedinih tkiva oka i njegovih pripojenih delova u njihovim raznolikim oblicima navedeni su u odgovarajućim poglavljima, što će omogućiti zainteresovanima da uđu u detalje u pojedinim područjima.

Olga Litričin

  • Sadržaj
  • Elektronski dodatak
  • Detalji
Autor Olga Litričin i saradnici
ISBN K9788617064059
EAN
Godina izdanja 1998
Izdavač Zavod za udžbenike i nastavna sredstva
Broj stranica 505
Format i dimenzije 205 x 285mm, tvrd povez