Ožiljno tkivo

Ožiljno tkivo

Javorka B. Delić

ISBN T9788691677916
Godina Izdanja 2015
Izdavač Naša knjiga dostupno odmah
Cena sa PDV-om: 1.100,00 din.
Dodaj u korpu Dodaj u listu želja
Dostupno u prodajnom objektu

Iz recenzije.. .

Knjiga "Ožiljno tkivo" autora prim. dr Javorke B. Delić predstavlja prvu knjigu u našoj zemlji koja obrađuje ovu značajnu medicinsku problematiku iz pera dermatovenerologa.

Knjiga je napisana na 90 strana i sadrži 15 poglavlja, 35 fotografija i 87 bibliografskih jedinica. Autor je na početku dao opšte podatke o ožiljnom tkivu, a zatim je jasno obradio kompleksan proces zarastanja akutnih i hroničnih rana. Nova istraživanja na ćelijskom nivou donose i nove stavove o etiopatogenezi ožiljnog tkiva, što je obrađeno u posebnom poglavlju. U svakodnevnoj lekarskoj praksi važni su klinički i dijagnostički parametri ožiljaka, a njih je autor naveo u poglavljima o klinici ožiljnog tkiva, histologiji i podeli ožiljaka. Navedeni su i specijalni ožiljci koji često prate određene dermatoze i druga oboljenja. U nastavku su navedene dijagnostičke metode, diferencijalno dijagnostičke dileme, faktori rizika za nastanak ožiljaka i komplikacije.. . .

Ilustracije koje prate tekst su prikladne i pokazatelj su bogatog kliničkog iskustva autora. Sve to navodi na zaključak da će ova knjiga biti dragoceni priručnik lekarima različitih specijalnosti, kao i onima koji će je koristiti u toku svog školovanja.

Doc. Dr Zoran Golušin, spec. dermatovenerolog, direktor Dermatovenerološke klinike, Novi Sad

  • Sadržaj
  • Elektronski dodatak
  • Detalji
Autor Javorka B. Delić
ISBN T9788691677916
EAN 8691677910
Godina izdanja 2015
Izdavač Naša knjiga
Broj stranica 85
Format i dimenzije 164 x 235mm, mek povez