Abdominalna hirurgija 1-2

Abdominalna hirurgija 1-2

Miroslav M. Jeremić i sardnici

ISBN T9788680599717
Godina Izdanja 2009
Izdavač Naša knjiga trenutno nema na zalihi / rok isporuke 30-60 dana
Cena sa PDV-om: 12.375,00 din. Dodaj u korpu Dodaj u listu želja
Dostupno u prodajnom objektu

Knjiga Abdominalna hirurgija I i II nastala je kao rezultat rada veće grupe autora iz Niša i Beograda, a na inicijativu Katedre za Hirurgiju Medicinskog fakulteta u Nišu. Motiv za izradu ove knjige leži u činjenici da abdominalna patologija čini veoma značajni deo opšte hirurške prakse, koja na našem regionu, do sada, nije posebno i u ovom obimu obrađena.
Kao glavni urednik ove knjige, uz pomoć kourednika i svih autora, trudio sam se da uz standardni koncept, koji podrazumeva pisanje ovakvih knjiga, prikažem najrelevantnija aktuelna naučna i praktična saznanja iz ove oblasti Opšte hirurgije. Pored već uobičajenih poglavlja u kojima se obrađuje etiologija, patofiziologija, dijagnostika i lećenje pojedinih segmenata abdomena, knjiga sadrži posebna poglavlja vezana za dijagnostiku i savremene trendove i perspektive u abdominalnoj hirurgiji.
Obimnost knjige je diktirana značajem obradivane materije. Stavovi u knjizi predstavljaju sintezu aktuelne hirurške misli i prakse i ličnih naučnih i stručnih saznanja autora. Obimnu literaturu smo koristili u predvidenoj i dopustivoj meri.
Knjiga je namenjena svima onima koji se bave patologijom abdominalnih oboljenja i koji su zainteresovani da svoja znanja iz te oblasti uporede sa stavovima koje ova knjiga prezentuje. Stručnjaci različitih profila mogu koristiti ovu knjigu kao značajni izvor aktuelnih znanja i informacija iz abdominalne hirurgije. Između ostalog, knjiga se može koristiti kao udžbenik za studente medicine (stomatologije), pogotovo za one koji žele dopunu određenih znanja iz ove oblasti Hirurgije. Lekari na specijalizaciji iz Opšte hirurgije, specijalisti Opšte hirurgije, kao i subspecijalisti Digestivne hirurgije mogu koristiti ovu knjigu kao značajan izvor najpotrebnijh znanja iz Abdominalne hirurgije.
Bez obzira na učešće velikog broja autora, trudili smo se da rukopis bude podjednako razumljiv i stilski ujednačen. Sadržaj i Indeks su prilagodeni tekstu knjige i podacima koji se u njoj nalaze.
Posebnu zahvalnost dugujemo stručnim i naučnim recenzentima, koji su svojim dobronamernim savetima pomogli u pisanju ove knjige.

Urednik

  • Sadržaj
  • Elektronski dodatak
  • Detalji
Autor Miroslav M. Jeremić i sardnici
ISBN T9788680599717
EAN
Godina izdanja 2009
Izdavač Naša knjiga
Broj stranica 1392
Format i dimenzije 220 x 303mm, tvrd povez