Komunikacija u biomedicinskim naukama

Komunikacija u biomedicinskim naukama

Ljubomir Todorović

Ljiljana Vučković-Dekić

ISBN 9788677600884
Godina Izdanja 2015
Izdavač Medicinski fakultet Kragujevac dostupno odmah
Cena na sajtu sa PDV-om: 943,00 din.
Dodaj u korpu Dodaj u listu želja
Dostupno u prodajnom objektu

Komunikacija u nauci predstavlja suštinski, dvosmerni proces, odnosno interakciju kaja podrazumeva prezentaciju i prijem informacije, kao i uticaj koji će ta informacija imati na naučnu javnost. U ovoj publikaciji predstavljeni su različiti oblici naučne komunikacije i proces stvaranja i publikovanja naučnog dela, kao i pojedini značajni aspekti komuniciranja u nauci (stil izražavanja, etika publikovanja).

Iz predgovora drugom izdanju:

Punih šest godina prošlo je od prvog izdanja ove knjige. Koristili su je mnogi, prvenstveno polaznici doktorskih studija na fakultetima biomedicinskih nauka u Srbiji i okruženju, ali i mnogi drugi zainteresovani za uspešno širenje ideja i publikovanje rezultata sopstvenih istraživanja među kolegama. jer, komunikacija u nauci, kao što smo na više mesta u monografiji naglasili, predstavlja dvosmerni proces - interakciju prezentacije i prijema informacije.

Pri tom, uočili smo da u prvom izdanju ove monografije nije kazano na neke aspekte publikovanja, prvenstveno u domenu etike publikovanja, koji se danas sve više ističu. Stoga smo ovo izdanje dopunili sa nekoliko važnih poglavlja kojih u prošlom izdanju nije bilo, a proširili smo i spisak saradnika čije je iskustvo u prezentovanju odgovarajuće problematike bilo dragoceno. Pored toga i postojeća poglavlja izmenjena su u skladu sa današnjim shvatanjima vezanim za različite aspekte formalne i neformalne komunikacije u nauci. Čini nam se da je, na taj način, kompleksna problematika komunikacije u nauci pojašnjena znatno podrobnije, a i prikladnije.

Urednici

  • Sadržaj
  • Elektronski dodatak
  • Detalji
  • Utisci korisnika
Autor Ljubomir Todorović, Ljiljana Vučković-Dekić
ISBN 9788677600884
EAN 8677600884
Godina izdanja 2015
Izdavač Medicinski fakultet Kragujevac
Broj stranica 416
Format i dimenzije 167 x 239mm, mek povez