Rješavanje sukoba

Rješavanje sukoba

Daniel Dana

ISBN T9789532462142
Godina Izdanja 2014
Izdavač Mate d.o.o. izdavačko preduzeće dostupno odmah
-10%
Cena na sajtu sa PDV-om: 2.844,00 din. 3.160,00 din. ušteda: 316,00 din.
Dodaj u korpu Dodaj u listu želja
Dostupno u prodajnom objektu

MEDIJACIONI ALATI U SVAKODNEVNIM POSLOVNIM SITUACIJAMA!
SAVETI ZA MENADŽERE POMOĆU KOJIH ĆE MOĆI DA PREPOZNAJU, SPREČE I REŠE SUKOBE U DANAŠNJEM STRESNOM POSLOVNOM OKRUŽENJU!

 

Radna mesta se menjanju. Kako međuljudska pravila ponašanja postaju sve labavija, a rokovi za izvršenje zadataka su sve kraći, rešavanje sukoba postaje sve važnije pitanje strateškog menadžmenta. Rješavanje sukoba će vam pomoći u sticanju specifičnih medijacionih veština i menadžerskih alata za uspešno sprečavanje i rešavanje, kao i upravljanje poslovnim sukobima.

 

Pre nego što manji okršaji prerastu u otvorene ratove, prvo pročitajte ovu praktičnu knjigu koja je orijentisana na pronalaženje rešenja, da biste naučili:
• četiri primarna zadatka preventivne medijacije i dva alata koja možete koristiti za njihovo obavljanje,
• praktične alate za medijaciju sukoba između drugih pojedinaca, kao i za rešavanje sukoba između sebe i druge osobe,
• tehnike pomoću kojih možete definisati sukobe kao situacije iz kojih svaka strana može izvući korist – umesto situacije u kojoj će jedna strana pobediti, a druga izgubiti.

 

Organizacije koje prepoznaju činjenicu da postoji potreba za strateškim upravljanjem unutrašnjim sukobima biće jedan korak ispred na veoma kompetitivnom tržištu u budućnosti. Dopustite Rješavanju sukoba da vam pruži najnovije informacije i procedure kojima možete da sprovedete medijaciju ili ipak da u potpunosti sprečite sukob – istovremeno gajeći timski duh – na radnom mestu.

 

 

DANIEL DANA je pionir iz oblasti medijacije. Gurnuo je granice ove oblasti na novu teritoriju kroz svoju definiciju medijacije kao alata samopomoći, kao i profesionalne usluge. Dan proučava i primenjuje rešavanje sukoba još od ranih 70-ih godina prošlog veka. Kao student terapijske psihologije naučio je facijalni pristup terapiji porodičnih sistema. Među svojim kolegama, terapijskim pripravnicima, bio je osoba kojoj su često odlazili da bi rešili bračne sukobe. Njegova doktorska disertacija bila je na temu sukoba na radnom mestu.

 

Ideja serije knjiga Briefcasebooks je da vam da praktične infor­macije, napisane u neformalnom, prijateljskom tonu. Poglavlja su kratka, bave se taktičkim pitanjima i koriste pregršt prime­ra. Takođe, sadrže kućice koje će vam dati različite vrste specifičnih informacija.

  • Sadržaj
  • Elektronski dodatak
  • Detalji
  • Utisci korisnika
Što je sukob
Što ako postoji sukob
Kako riješiti sukoba
Kako riješiti sukob između drugih ljudi
Kako riješiti sukob između sebe i druge osobe
Kako riješiti sukob između timova
Kako neprestano posredovati za sprečavanje sukoba
Strateško upravljanje organizacijskim sukobom
Autor Daniel Dana
ISBN T9789532462142
EAN
Godina izdanja 2014
Izdavač Mate d.o.o. izdavačko preduzeće
Broj stranica 192
Format i dimenzije 150 x 220 mm, meki povez