Histološki atlas, 5. izdanje

Histološki atlas, 5. izdanje

Vesna Lačković

Vladimir Bumbaširević

ISBN 9788674783733
Godina Izdanja 2015
Izdavač Data Status dostupno odmah
-20%
Cena sa PDV-om: 1.599,20 din. 1.999,00 din.
Dodaj u korpu Dodaj u listu želja
Dostupno u prodajnom objektu

Objavljivanje petog izdanja publikacije Histološki atlas označilo je početak treće decenije postojanja Atlasa i ukazalo na njegov značaj, potrebu i kvalitet. Ovo originalno delo rezultat je dugogodišnjeg pedagoškog i naučnoistraživačkog iskustva rada autora na Institutu za histologiju i embriologiju Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

Histološki atlas sadrži preko 600 fotomikrogafija u boji i veliki broj visokokvalitetnih snimaka sa elektronskog mikroskopa koji pružaju najvažnije klasične i savremene, vizuelne informacije o strukturnoj organizaciji organizma, počevši od subcelularnog, pa do tkivnog i sistemskog nivoa. Prateći klasičnu didaktičnu koncepciju, kao i plan i program nastave histologije i embriologije na Medicinskom i Stomatološkom fakultetu, Atlas je podeljen na tri osnovna poglavlja:  ĆELIJA , TKIVA i  ORGANSKI SISTEMI.

Posebna pažnja poklonjena je gradivu iz usne duplje, koje je prilagođeno nastavi histologije i embriologije za studente Stomatološkog fakulteta. U tu svrhu korišćeni su i posebno pripremljeni i obrađeni preparati tvrdih tkiva zuba i kosti.

Histološki atlas je prvenstveno namenjen studentima medicine i stomatologije, ali isto tako i studentima srodnih fakulteta na kojima se proučavaju citološka i histološka organizacija ćelije, tkiva i organa. Kako je poznavanje normalne građe preduslov za razumevanje patoloških procesa, ovaj Atlas će biti koristan i lekarima i stručnjacima različitih specijalnosti.

  • Sadržaj
  • Elektronski dodatak
  • Detalji
  • Utisci korisnika
Autor Vesna Lačković, Vladimir Bumbaširević
ISBN 9788674783733
EAN 8674783732
Godina izdanja 2015
Izdavač Data Status
Broj stranica 377
Format i dimenzije 170 x 240mm, tvrd povez