Uvod u baze podataka

Uvod u baze podataka

Alempije Veljović

Miroljub Zahorjanski

ISBN 9788679913753
Godina Izdanja 2014
Izdavač CET Computer Equipment and Trade trenutno nema na zalihi / rok isporuke 30-60 dana
Cena sa PDV-om: 715,00 din.
Obavesti me kada ovaj proizvod postane dostupan.
Dodaj u korpu Dodaj u listu želja
Dostupno u prodajnom objektu

Ovaj udžbenik je napisan za studente Računarskog fakulteta u Beogradu, za predmet Informacioni sistemi, prema važećem nastavnom planu.

 

Predmet razmatranja ovog udžbenika jeste sticanje osnovnih znanja o modeliranju procesa i podataka kao i projektovanju relacionih baza podataka odnosno, definisanja šeme baze podataka i korisničke aplikacije.

 

Modeliranje procesa je izvedeno korišćenjem standarad IDEF0 realizovanog kroz CASE alat BPwin. Logičko modeliranje podataka izvedeno korišćenjem standarad IE realizovanog kroz CASE alat ERwin. Dalje su izložene aktivnosti za fizičko modeliranje podataka i izradu šeme baze podataka, kao osnova vezanih za relacione baze podataka uz korišćenje standarda IE, tj. CASE alata ERwin.

 

U ovoj knjizi je usvojen, odnosno biće razmatran, MS Access i kao SUBP i kao programsko okruženje. Prednost ovog udžbenika je u tome što su sve aktivnosti objašnjene kroz jedan konkretan primer, tako da udžbenik može poslužiti i drugim zainteresovanim korisnicima da samostalno steknu znanje iz ove oblasti.

 

Na kraju udžbenika dat je primer seminarskog rada koji se izvodi na vežbama i vezan je za poslovnu aktivnost „Praćenje ispita”.

  • Sadržaj
  • Elektronski dodatak
  • Detalji
  • Utisci korisnika
Autor Alempije Veljović, Miroljub Zahorjanski
ISBN 9788679913753
EAN 8679913758
Godina izdanja 2014
Izdavač CET Computer Equipment and Trade
Broj stranica 198
Format i dimenzije 16,8 x 23,5 cm