Matematika 2, udžbenik sa zbirkom zadataka za 2. razred gimnazije

Matematika 2, udžbenik sa zbirkom zadataka za 2. razred gimnazije

Nebojša Ikodinović

Slađana Dimitrijević

Suzana Aleksić

ISBN T9788677625429
Godina Izdanja 2014
Izdavač Klett D.O.O dostupno odmah
Cena sa PDV-om: 890,00 din.
Dodaj u korpu Dodaj u listu želja
Dostupno u prodajnom objektu

Matematički sadržaji predviđeni Programom za drugi razred gimnazija, po kojem je pisan ovaj udžbenik, zauzimaju veoma važno mesto u matematičkom obrazovanju srednjoškolaca. Ako analiziramo maturske i prijemne ispite koje učenici polažu po završetku srednje škole, i kod nas i u svetu, uočićemo da se veliki broj zadataka odnosi upravo na pomenuto gradivo.

Naglasak na primenama stečenih znanja jeste još jedna zajednička nit svih poglavlja. Jednostavnim primerima, koji su bliski učenicima, trudili smo se da istaknemo što različitije kontekste u kojima se prirodno pojavljuju elementarne funkcije.

Bez obzira na to što je knjiga namenjena pre svega gimnazijalcima, verujemo da je uspešno mogu koristiti i učenici srednjih stručnih škola.

  • Svaki odeljak oblikovan je u skladu sa uobičajenom strukturom matematičkog teksta. Definicije i teoreme sa dokazima najvažniji su delovi teksta i posebno su istaknuti. Prate ih detaljno urađeni primeri (kojih u knjizi ima više od 200).

  • Na marginama, ali i u posebnim blokovima date su važne napomene koje prate osnovni tekst, istaknuta su najvažnija tvrđenja, kao i slike koje ilustruju tekst i olakšavaju snalaženje u knjizi.

  • Sadržaji knjige podeljeni su na tri nivoa – A (pokriva osnovna znanja), B i V (napredni nivo postignuća). Za svaki odeljak ili deo odeljka istaknut je nivo u skladu sa različitim obimom koji predviđaju pojedini programi, odnosno nivoi postignuća. 

  • Skoro svi zadaci koji su dati na kraju nastavnih tema detaljno su rešeni.

  • Sadržaj
  • Elektronski dodatak
  • Detalji
Autor Nebojša Ikodinović, Slađana Dimitrijević, Suzana Aleksić
ISBN T9788677625429
EAN 8677625429
Godina izdanja 2014
Izdavač Klett D.O.O
Broj stranica 245
Format i dimenzije mek povez