Prirucnik o prevenciji i kontroli infekcija

Prirucnik o prevenciji i kontroli infekcija

Nizam Damani

ISBN 9789531766951
Godina Izdanja 2015
Izdavač Medicinska naklada dostupno odmah
-30%
Cena na sajtu sa PDV-om: 3.041,50 din. 4.345,00 din. ušteda: 1.303,50 din.
Dodaj u korpu Dodaj u listu želja
Dostupno u prodajnom objektu

Priručnik se bavi globalnim pitanjima i problemima prevencije i kontrole infekcija i daje fino prilagođena praktična rješenja za čitatelja. To uključuje prošireni rječnik termina u kontroli infekcija, mnogo tablica i vrlo dobro reproducirane i visoko edukativne sheme i slike kako bi oslikao glavna područja o kojima raspravlja. Također su i dodatci korisni i primjereni svakodnevnoj rutini osoba koje se bave kontrolom infekcija i uključuju potpune izvore informacija i tablice koje navode inkubacijsko vrijeme zaraznih bolesti. Te će informacije biti vrlo korisne bolničkom epidemiologu za organizaciju kontrole omražene „epidemije u petak poslije podne“.

Slike koje ilustriraju „Kako obući i skinuti plastičnu pregaču“, „Kako obući i ispravno skinuti masku“, „Kako staviti respirator“ i čak „kako“ i „kada“ obaviti higijenu ruku tijekom njege bolesnika i „Dio ruke koji se najčešće izostavi pri higijeni ruku“ osobito su korisni za svakodnevno podučavanje u kontroli infekcija. Tim se slikama treba koristiti uvijek i ponovno širom svijeta kako bi se olakšala naša svakodnevna misija – educirati zdravstvene djelatnike i podupirati prikladnu praksu za temeljnu kontrolu infekcija.

Velik je dio ovoga priručnika posvećen kontroli multiplo rezistentnih mikroorganizama, uključujući i upravljanje primjenom antibiotika, kao i različitim posebnim patogenima i upravljanje njima uporabom specifičnih snopova skrbi, strategijama kontrole i izolacijskim mjerama. Glavne infekcije povezane sa zdravstvenom skrbi prikladno su razmotrene s obzirom na praćenje i kontrolu, kao i na osoblje i potporne službe. Također se obrađuje i kontrola infekcija u primarnoj medicini.

Prevencija i kontrola infekcija globalna je i univerzalna. To je naš svakodnevni posao i naša svagdanja misija. Svaki bi se zdravstveni djelatnik trebao upustiti u revoluciju koja će postaviti prevenciju infekcije na vrh prioriteta svakodnevne skrbi o bolesnicima i poboljšati univerzalnu dostupnost i sigurnost skrbi. Praksa kontrole infekcije u srcu je takvog poboljšanja širom globusa. Političari i zainteresirane strane moraju se pridržavati univerzalne vizije za poboljšanje sigurnosti bolesnika i staviti dostatnu podršku i izvore sredstava kako bi se osiguralo da to bude svakodnevna realnost. Svjetska zdravstvena organizacija odredila je prevenciju infekcija povezanih sa zdravstvenom skrbi kao prvi prioritet u sigurnosti bolesnika posvećujući svoj Prvi globalni izazov za sigurnost bolesnika „Čista skrb je sigurnija skrb“ toj svrsi. Priručnik o prevenciji i kontroli infekcija jedan je od značajnih alata za postizanje naše zajedničke misije: zajedno učiniti zdravstvo sigurnijim.

Na odjelu punom posla, u svaki dan sve skupljoj i skupljoj medicini, u velikom manjku osoblja diljem svijeta, mnoge stvari u brizi o bolesniku izgledaju kliničarima važnijima od kontrole infekcija, osobito u zemljama u razvoju. Osoblje za kontrolu infekcija toliko je puta razočarano nemogućnošću da učini ono što smatra nužnim i mislimo da ne pridonosimo dovoljno zdravlju i sigurnosti bolesnika. Ova će knjiga s vrlo specifičnim uputama za većinu danas poznatih situacija u prevenciji i kontroli infekcija biti od velike pomoći u tom poslu.

 

  • Sadržaj
  • Elektronski dodatak
  • Detalji
  • Utisci korisnika
Autor Nizam Damani
ISBN 9789531766951
EAN 9531766959
Godina izdanja 2015
Izdavač Medicinska naklada
Broj stranica 358
Format i dimenzije 170 x 240mm, mek povez