PC I GADŽETI - Vodič za rešavanje problema i nadogradnju

PC I GADŽETI - Vodič za rešavanje problema i nadogradnju

Mark Soper

ISBN 9788673104959
Godina Izdanja 2015
Izdavač Kompjuter biblioteka dostupno odmah
Cena na sajtu sa PDV-om: 2.530,00 din.
Dodaj u korpu Dodaj u listu želja
Dostupno u prodajnom objektu

Pomoć za PC i gadžete: Vodič za rešavanje problema i popravljanje po principu „Uradi sam“

PC, pametni telefoni, tableti, mreže, kamere, kućni bioskop i još više – sve u jednoj knjizi!

Svi mi koristimo tehnologiju — i svi mi imamo problema sa njom. Nemojte da se nervirate… i nemojte da trošite novac na skupe popravke ili pozive za podršku!

Sami rešite problem pomoću jednog vodiča koji će vam to olakšati, a zove se Pomoć za PC i gadžete. Koristeći jasne slike, korisne „tabele simptoma“ i opise procesa koje možete lako da pratite, Mark Edward Soper vodi vas, korak po korak, kroz identifikovanje, rešavanje i prevenciju stotine tehničkih problema. Soper je obuhvatio sve glavne platforme: iPhone, iPad, Android uređaje, Windows sisteme i još puno štošta.

Čak vam pomaže i da rešite čudne probleme koji se dešavaju kada ove uređaje koristite zajedno!
Osnove teme

Povratite izgubljeni pristup Internetu i popravite prekinute Wi-Fi konekcije.

Rešite probleme nastale pri pregledu i deljenju medija i drugih fajlova.

Pronađite probleme u napajanju kad god se pojave.

Rešite probleme koji se pojavljuju pri štampanju sa pametnog telefona ili tableta.

Popravite nedostajući video ili audio na HDTV-u ili kućnom bioskopu.

Podesite sinhronizaciju da ispravno funkcioniše na vašem Apple ili Android uređaju.

Poboljšajte 3D performanse za igre na vašem PC-ju.

Identifikujte i zamenite falične memorijske čipove.

Sprečite pregrejavanje koje može da ošteti vašu opremu.

Rešite uobičajene probleme sa digitalnim foto-aparatima i DV rekorderima.

Rešite probleme sa iOS ili Android antenama, ažuriranjima, ekranima i konekcijom.

Omogućite da FaceTime ispravno funkcioniše na vašem iPhoneu ili iPadu.

Rešite probleme sa vašim eReaderom i prikažite svoje e-knjige na dodatnim uređajima.

Razumno odlučite da li ćete da nadgradite, popravite ili zamenite uređaj.

Autor

Mark Edward Soper je 30 godina bio instruktor i korporativni trener, pomažući hiljadama ljudi da budu srećniji koristeći svoju ličnu tehnologiju. On je autor knjige „PC Help Desk in a Book“ i koautor knjige „PC Help Desk“ (čiji je autor Leo Laporte), kao i više od 25 drugih knjiga o Windowsu, digitalnoj fotografiji, mrežama, Internetu, IT sertifikatu i rešavanju problema na računaru. Soper je CompTIA A+ sertifikovani računarski tehničar i ima sertifikat Microsoft Certified Professional.
Zašto vam je potrebna ova knjiga?
Ako ste tipičan korisnik elektronike, imate PC (možda više od jednog), pametni telefon, tablet ili dva i štampač. Takođe, verovatno imate kućni bioskop i HDTV, ozvučenje ili prijemnik i Blue-ray plejer. Dodajte tome još digitalni foto-aparat ili HD kameru i možete da kažete da imate puno odličnih uređaja koji bi trebalo odlično da funkcionišu međusobno – ako ste ekspert.

Ako za sebe kažete: „Hej, ja nisam ekspert”, to je u redu. Ova knjiga je „stručnjak“ kojeg tražite. Ja sam proveo godine u korišćenju ove tehnologije, pisao sam o njoj i učio, i tu sam da vam pomognem.

Ako ste se ikada iznervirali jer ste dugo čekali „pomoć”, koja i nije bila mnogo korisna, ili zbog nepotrebnih uslužnih poziva ili zbog problema koje jednostavno ne možete da rešite, ova knjiga je upravo za vas. Ona nije napisana za tehnološke genije, već za ljude koji žele da njihovi kućni ili lični uređaji funkcionišu kako bi i trebalo – i možda malo bolje.

Ovo je moja treća PC Help Desk knjiga i veoma mi je drago što ponovo mogu da pišem o ovoj temi. Kada sam napisao moju prvu knjigu PC Help Desk i udružio se sa Leo Laporteom za nastavak pre jedne decenije, akcenat je bio na računarima (uglavnom na desktop računarima).

Od tada se puno štošta promenilo: mnogo više korisnika ima laptopove nego desktop računare, Windows, Apple i Android se bore za mesto na tržištu mobilnih uređaja, veoma je važno da uređaji dobro funkcionišu međusobno, bez obzira na različite operativne sisteme i vrstu uređaja, digitalni foto-aparati, HD kamkoderi i video kamere su deo akcije i sistemi kućnih bioskopa dominiraju dnevnim sobama i sobicama u mnogim delovima sveta. Ova knjiga je napisana za taj raznoliki, uzbudljiv i frustrirajući svet.

Mi želimo da vam pomognemo da vaši uređaji funkcionišu ispravno i da rešite probleme kada se oni dese i da vam pokažemo kako da vaši uređaji funkcionišu zajedno.
Problemi sa tehnologijom mogu da se podele u tri kategorije:

problemi sa hardverom
problemi sa softverom
problemi sa Internetom/umrežavanjem

Ponekad problemi sa tehnologijom uključuju dve ili više oblasti, čineći rešenje još težim. Srećom, knjiga „Pomoć za PC i gadžete“ je dizajnirana za rešavanje uobičajenih problema sa kojima ćete se susretati, čak i ako više problema opterećuje vaš sistem.

Ova knjiga je dizajnirana da brzo pruži odgovore koji su vam potrebni za probleme sa vašim računarom. Naš cilj je da vas odvedemo direktno od simptoma do rešenja.

Možete da računate na rešenja u ovoj knjizi. Ova knjiga je proizvod bezbroj sati provedenih u otkrivanju problema sa kućnom i ličnom elektronikom (ponekad čak i namerno izazivanih), otkrivanju rešenja za određene probleme i njihovom testiranju. U ovom procesu ja sam koristio neke od najnovijih proizvoda na tržištu, ali nikada ne zaboravljam da svi mi živimo uz ograničeni budžet i da nam je potrebna pomoć za uređaje koji možda nisu najnoviji, ali bi i dalje trebalo da funkcionišu.
Znam kako je to kada ne možete da pronađete odgovore na pitanja u vezi tehnike. Proveo sam više od 25 godina kao učitelj, trener, konsultant, pisac i pravio sam video snimke o tehnologijama da bih odgovorio na ta pitanja. Pročitajte ovu knjigu i imaćete koristi.

  • Sadržaj
  • Elektronski dodatak
  • Detalji
  • Utisci korisnika
Autor Mark Soper
ISBN 9788673104959
EAN 8673104955
Godina izdanja 2015
Izdavač Kompjuter biblioteka
Broj stranica 670
Format i dimenzije 16,2 x 23,5 cm