Praktikum iz Farmaceutske tehnologije (tečni i polučvrsti preparati)

Praktikum iz Farmaceutske tehnologije (tečni i polučvrsti preparati)

Svetlana Goločorbin-Kon

Mladena Lalić-Popović

ISBN 9788686767370
Godina Izdanja 2012
Izdavač Ortomedics book d,o,o, trenutno nema na zalihi / rok isporuke 30-60 dana
Cena na sajtu sa PDV-om: 798,00 din.
Obavesti me kada ovaj proizvod postane dostupan.
Dodaj u listu želja
Dostupno u prodajnom objektu

Praktikum iz Farmaceutske tehnologije (tečni i polučvrsti preparati) je napisan prvenstveno za studente farmacije, ali može poslužiti i farmaceutima koji žele da se podsete na neke od veština i pravila izrade rastvora, suspenzija, emulzija, masti, krema, pasti i gelova. Praktikum može poslužiti i kao štivo za nastavak obrazovanja iz farmaceutske tehnologije.

Vežbe u praktikumu su usklađene sa programom predavanja na predmetu Farmaceutska tehnologija, oblast: rastvori i polučvrsti preparati.

Vrste preparata kao i njihovi načini izrade koji su navedeni u praktikumu izabrani su na osnovu realnih mogućnosti koje većina apoteka ima, kao i na osnovu najčešće propisivanih magistralnih recepata od strane lekara za razne vrste bolesti.

U svakoj vežbi u skladu sa receptom navedeni su zadaci koje studenti treba da urade.

Nakon završenih vežbi od studenata se očekuje da savladaju veštinu izrade i osnovne principe formulisanja rastvora i polučvrstih preparata, da znaju da izaberu kvalitetne  i odgovarajuće aktivne i pomoćne supstance, da na početku provere njihov sastav i kvalitet, da vode laboratorijski dnevnik o svim proizvedenim preparatima, da poštuju principe dobre laboratorijske prakse tokom izrade, da su osposobljeni da koriste stručnu literaturu i da su upoznati sa važećim zakonskim propisima i regulativom vezanom za proizvodnju i promet lekovitih preparata koji se izrađuju u galenskoj laboratoriji apoteke kao i u galenskoj laboratoriji organizovanoj kao posebna celina.

  • Sadržaj
  • Elektronski dodatak
  • Detalji
  • Utisci korisnika
Autor Svetlana Goločorbin-Kon, Mladena Lalić-Popović
ISBN 9788686767370
EAN 8686767370
Godina izdanja 2012
Izdavač Ortomedics book d,o,o,
Broj stranica 174
Format i dimenzije 204 x 289mm, mek povez