Matematičko sveznanje 5-8, zbirka zadataka

Matematičko sveznanje 5-8, zbirka zadataka

Branko Jevremović

Ljubomir Vuković

Jovan Ćuković

Radmila Božić

ISBN 9788685241406
Godina Izdanja 2009
Izdavač Škola Plus dostupno odmah
-20%
Cena sa PDV-om: 576,00 din. 720,00 din. Dodaj u korpu Dodaj u listu želja
Dostupno u prodajnom objektu

Celokupno gradivo iz matematike od 5. do 8. razreda osnovne škole u jednoj zbirci!

Zbirka sistematizuje gradivo osnovne škole, kako bi učenik, proveravajući svoje znanje mogao videti koliko je spreman za nastavak školovanja i dalje usvajanje matematičkih znanja u srednjoj školi. U tom smislu pripremljen je dovoljan izbor zadataka, tematski dat tako da je moguće videti koliko su usvojena znanja funkcionalna tj. koliko dovoljno su se određeni matematički pojmovi slegli i sa koliko uspeha se mogu u praksi koristiti.

Zbirka može veoma korisno poslužiti za pripremu prijemnog ispita za upis u srednju školu jer se njenim korišćenjem izbegava poznata zamka da učenici zadatke uče napamet, već zadatke mogu sa uspehom rešavati kad odrežene matematičke pojmove potpuno i pravilno usvoje i razumeju.

Ona je prvenstveno namenjena učenicima završnog razreda osnovne škole. Međutim, naprednim tehničkim rešenjima (različito bojenje pozadine teksta) omogućeno je da zbirku mogu koristiti i učenici petog, šestog i sedmog razreda birajući zadatke koji su isto pozadinski nijansirani. Naime svi zadaci koje mogu rešavati petaci nijansirani su jednom bojom pozadine, zadaci za šestake drugom, za sedmake trećom i na kraju zadaci za osmake četvrtom. 

  • Sadržaj
  • Elektronski dodatak
  • Detalji
Autor Branko Jevremović, Ljubomir Vuković, Jovan Ćuković, Radmila Božić
ISBN 9788685241406
EAN 8685241405
Godina izdanja 2009
Izdavač Škola Plus
Broj stranica 128
Format i dimenzije 205 x 265 mm, mek povez