Tri, četiri, sad! Zanimljivi zadaci iz matematike za 3. i 4. razred

Tri, četiri, sad! Zanimljivi zadaci iz matematike za 3. i 4. razred

Radmila Božić

ISBN 9788662710277
Godina Izdanja 2013
Izdavač Škola Plus dostupno odmah
Cena na sajtu sa PDV-om: 920,00 din.
Dodaj u korpu Dodaj u listu želja
Dostupno u prodajnom objektu

Zbirka zadataka Tri, četiri, sad! namenjena je učenicima 3. i 4. razreda osnovne škole, sa ciljem da utvrde stečena znanja i da steknu nova, veoma važna za dalji rad u nastavi matematike.

Zadaci su rasporedjeni u 14 tema i u svakoj temi su poredjani od jednostavnijih ka složenijim, pa ih tim redom treba raditi. Zbirka sadrži nominalno 300, a suštinski preko 600 zadataka. Rešenja zadataka data su postupno,detaljno i uz odgovarajuće teže. To treba da pomogne učeniku da samostalno rešava zadatke, proverava rešenja i otkriva neka nova. Roditelji, jednostavno,mogu da organizuju rad svoje dece i pomažu u rašavanju zadataka.

Zbirka je nastala kao rezultat dugogodišnjeg rada sa decom ovog istarijeg uzrasta. Želja autora je da pomogne učenicima da složenije i komplikovane zadatke reše na jednostavan način, koristeći odgovarajuću metodu: metodu duži, metodu pravougaonika, razna šematska i tabelarna prikazivanja, grupisanja i slično.

Učitelji zbirku mogu koristiti u redovnoj nastavi a posebno za dodatni rad sa talentovanim učenicima, kao i za rad u sekcijama. Rešavajući zadatke učenici će upadati u različite zamke i nepoznata situacije. Treba da budu uporni i strpljivi. Rešavanje takvih zadataka razvija kreativnost, logičko razmišljanje i povezivanje kao i marljivost i upormost. Nadareni učenici posebno će uživati u rečavanju zadatih problema i u otklanjanju postavljenih zamki.

Želja autora ja da učenici reše većinu zadataka a onda dolazi i uspeh kome će se radovati sami učenici, njihovi učitelji i roditelji.   

  • Sadržaj
  • Elektronski dodatak
  • Detalji
  • Utisci korisnika
Autor Radmila Božić
ISBN 9788662710277
EAN 8662710271
Godina izdanja 2013
Izdavač Škola Plus
Broj stranica 171
Format i dimenzije

Za preuzimanje

Preuzmite: 1,8 MB