Poslovna komunikacija (BCOM)

Poslovna komunikacija (BCOM)

Carol M. Lehman

Debbie D. DuFrene

ISBN 9788674781333
Godina Izdanja 2015
Izdavač Data Status dostupno odmah
-20%
Cena na sajtu sa PDV-om: 2.079,20 din. 2.599,00 din. ušteda: 519,80 din.
Dodaj u korpu Dodaj u listu želja
Dostupno u prodajnom objektu

Komunikacija je jedan od najosnovnijih elemenata poslovanja, bilo da je reč o istraživačkom timu koji prikuplja dokaze o tržišnim trendovima ili se radi o inspirativnom lideru koji vodi kompaniju ka ispunjenju zajedničkih ciljeva.

Efikasna komunikacija je ključna za uspeh organizacija i pojedinaca, a neefikasna komunikacija često je uzrok manjih greški, velikih strateških zabluda i katastrofalnih neuspeha. Bez obzira na profesiju kojom se želite baviti, sposobnost komuniciranja će biti ključna veština – i veština koju će poslodavci od vas očekivati kada uđete na tržište radne snage.

Zasnovana na principu „provereno sa studentima, odobreno od profesora“, knjiga Poslovna komunikacija (BCOM) predstavlja zanimljivo i pristupačno rešenje prilagođeno raznolikim životnim stilovima današnjih studenata i dostupno po sasvim prihvatljivoj ceni.

Napisan jezgrovito i jasno, ovaj udžbenik u mekom povezu upotpunjen je korisnim resursima za učenje i predavanje koji su zasnovani na onom što ste vi i vaši studenti istakli kao neophodno. Poslovna komunikacija (BCOM) pripada novoj generaciji tekstova o poslovnim temama koju vi i vaši studenti zajedno stvarate.

 

CAROL M. LEMAN je profesor Emeritus na odseku za menadžment i informacione sisteme na Mississippi State University, AACSB-akreditovanu školu. Ima više od 25 godina iskustva u nastavi poslovne komunikacije. Dr Liman je diplomirala i magistrirala poslovnu edukaciju na Univerzitetu Southern Mississippi, a doktorirala na University of Arkansas. Dr Leman je podučavala organizacionu komunikaciju, osnovni preduslov za sve biznis smerove, kao i MBA nivo multimedijalnog prezentacionog kursa. Čest je predavač na nacionalnim i regionalnim skupovima Udruženja za poslovnu komunikaciju, za koju sa dr DuFrene sponzorišu uglednu nagradu nastavnika Meada Gibbs. Njene konsultantske aktivnosti i obuke se fokusiraju na multimedijalni razvoj, poslovne prezentacije i pisanu komunikaciju.

 

DEBBIE D. DUFRENE je prodekan na Rusche College of Business na Stephen F. Austin State University, AACSB akreditovanu školu. Ima više od 25 godina iskustva nastave poslovne komunikacije, uključujući 20 godina na Stephen F. Austin. Dr DuFrene je diplomirala i magistrirala poslovnu edukaciju na Nicholls State University, a doktorirala je na University of Houston. Član je međunarodnog borda direktora Udruženja za poslovnu komunikaciju i bila je konsultant za poslovnu komunikaciju u različitim organizacijama iz oblasti biznisa i obrazovanja. Ona i dr Liman sponzorišu uglednu nagradu nastavnika Meada Gibbs Udruženja za poslovnu komunikaciju (ABC).

  • Sadržaj
  • Elektronski dodatak
  • Detalji
  • Utisci korisnika

Deo 1 - Osnovi i analiza komunikacije
1 Uspostavljanje okvira za poslovnu komunikaciju
2 Fokusiranje na interpersonalnu komunikaciju
3 Fokusiranje na grupnu komunikaciju
4 Planiranje pisanih i usmenih poruka

Deo 2 - Komunikacija putem elektronskih, govornih i pisanih poruka
5 Komuniciranje elektronskim putem
6 Pripremanje pozitivnih i neutralnih poruka
7 Pripremanje poruka sa lošim vestima
8 Pripremanje persuazivnih poruka
9 Redigovanje pisanih poruka

Deo 3 - Komunikacija putem izveštaja i poslovnih prezentacija
10 Razumevanje procesa sastavljanja izveštaja i istraživačkih metoda
11 Upravljanje podacima i grafički prikaz podataka
12 Organizovanje i pripremanje izveštaja i predloga
13 Kreiranje i izvođenje poslovnih prezentacija

Deo 4 - Komunikacija za potrebe zapošljavanja
14 Pripremanje radne biografije i pisma prijave
15 Obavljanje intervjua za posao i priprema poslovnih poruka

Dodatak sa gramatičkim i pravopisnim pravilima u poslovnoj korespondenciji na engleskom jeziku
Reference
Indeks

Autor Carol M. Lehman, Debbie D. DuFrene
ISBN 9788674781333
EAN 8674781330
Godina izdanja 2015
Izdavač Data Status
Broj stranica 321
Format i dimenzije 215 x 280mm, mek povez