Čitanka i gramatika za 6. razred osnovne škole

Čitanka i gramatika za 6. razred osnovne škole

Milka Canić

Nataša Antonić

Sandra Sofronić

ISBN 9788685241611
Godina Izdanja
Izdavač Škola Plus dostupno odmah
-60%
Cena sa PDV-om: 500,00 din. 1.250,00 din. Dodaj u korpu Dodaj u listu želja
Dostupno u prodajnom objektu

Čitanka i gramatika za šesti razred osnovne škole čiji su autori Milka Canić, Nataša Antonić i Sandra Sofronić temelji se na osnovnim teorijsko-metodološkim i didaktičko-metodičkim zakonitostima savremenog udžbenik. Interpretacija udžbeničkog gradiva u ovoj knjizi zasniva se na rezultatima nauke o književnosti, jezika, stilistike, lingvistike, metodike i teorije udžbenika. 

Čitanka i gramatika je rađena prema planu i programu za šesti razred osnovne škole i u potpunosti ispunjava sve ciljeve i zadatke predviđene za nastavu srpskog jezika u tom razredu.

Ono što ovaj udžbenik čini posebno zanimljivim i vrednim i što ga izdvaja od ostalih udžbeničkih materijala te vrste, jeste nov koncept i pristup obradi nastavnih sadržaja iz književnosti, gramatike, pravopisa, jezičke i estetske kulture.

Prvi put u  udžbeničkoj literaturi dve velike nastavne oblasti - književnost i jezik - objedinjene su u jednu celinu. Učenicima se pruža mogućnost da na književnim delima iz naše i strane literature, koja su predviđena nastavnim planom i programom, obrađuju gramatičke jedinice, uče pravopisna pravila i savladavaju osnovne pojmove iz teorije književnosti, odnosno jezičke kulture.Ovakvo povezivanje i upućivanje književnosti i jezika jedne na druge umnogome olakšava rad i nastavnicima u traženju odgovarajućih oblika i metoda rada na svakom času. Sve je u ovoj čitanci na jednom mestu - dobro osmišljeno, međusobno povezano i sa jasnim zahtevom da učenik bude aktivni učesnik u nastavnom procesu. Osim toga, učenik je zahvaljujući problemskom pristupu nastavnim jedinicama iz književnosti i gramatike, osposobljen da samostalno radi i stvaralački primenjuje stečena znanja u Radnoj svesci koja prati Čitanku za šesti razred osnovne škole.

  • Sadržaj
  • Elektronski dodatak
  • Detalji
Autor Milka Canić, Nataša Antonić, Sandra Sofronić
ISBN 9788685241611
EAN 8685241618
Godina izdanja
Izdavač Škola Plus
Broj stranica 0
Format i dimenzije 210 x 265mm, mek povez