Informatika i računarstvo za 8. razred osnovne škole

Informatika i računarstvo za 8. razred osnovne škole

Sandra Nešić

Boris Delibašić

ISBN 9788685241598
Godina Izdanja
Izdavač Škola Plus
Dodaj u listu želja
Knjiga trenutno nije dostupna.
Možete nas kontaktirati putem:
telefona: 0800 300 033
email-a: webshop@datastatus.rs

Na kraju osnovnog obrazovanja imaćete priliku da se podsetite svega što ste naučili u prethodnim razredima kroz izradu samostalnih projekata. Rad na samostalnom projektu uvek će vas dovoditi u situaciju da bolje savladate ono što već znate ili da naučite i nove stvari.

Ipak, pre nego što pređete na izradu samostalnog projekta, bićete upoznati  i sa nekim novim softverima.

Najpre ćete se upoznati sa softverom za tabelarne proračune. Ovi softveri su izuzetno korisni, jer mogu da se koriste za većinu proračuna koji će vam biti potrebni u vašem obrazovanju.

Softveri za tabelarne proračune su od velikog značaja i u poslovnom svetu, u kome ne postoji preduzeće koje ne koristi ove softvere za neophodne proračune, planiranje i odlučivanje.

Posle tabelarnih proračuna, u okviru izbornog modula imaćete mogućnost da unapredite svoje veštine u oblasti programiranja ili da naučite da pravite prezentacije na mreži. 

U okviru modula programiranje bićete polako uvedeni u svet objektno-orijentisanog programiranja. Ovo je savremeni način programiranja koji se široko upotrebljava, pri čemu ne treba zaboraviti da postoje i drugi načini programiranja koji su podjednako značajni i korišćeni.

Pošto objektno-orijentisano programiranje nije jednostavno za savladavanje, tj. potrebno je vreme da se prihvati ovakav način razvoja softvera, naglasak je na upoznavanju osnovnih ideja i izradu jednostavnih aplikacija. U okviru modula izrada prezentacija na mreži upoznaćete se sa mogućnostima pravljenja sopstvene Internet prezentacije. Ovo su izuzetno korisne veštine koje će vamomogućiti da udjete bolje u svet Interneta  i da informacije koje želite da prikažete, objavite na ispravan način.

Nadamo se da će vam znanje koje steknete u osmom razredu omogućiti da se bolje snalazite u radu sa računarima, ali i da će vam probuditi interesovanje za nova informatička znanja kojih ima pregršt. 

  • Sadržaj
  • Elektronski dodatak
  • Detalji
  • Utisci korisnika
Autor Sandra Nešić, Boris Delibašić
ISBN 9788685241598
EAN 8685241596
Godina izdanja
Izdavač Škola Plus
Broj stranica 99
Format i dimenzije 165 x 235mm, mek povez