Fizika 7, zbirka zadataka za redovnu i dodatnu nastavu u sedmom razredu osnovne škole

Fizika 7, zbirka zadataka za redovnu i dodatnu nastavu u sedmom razredu osnovne škole

Gordana Nastić

Vladimir Obradović

ISBN 9788662710246
Godina Izdanja
Izdavač Škola Plus dostupno odmah
Cena sa PDV-om: 700,00 din. Dodaj u korpu Dodaj u listu želja
Dostupno u prodajnom objektu

Izvanredna pomoć roditeljima u radu sa decom i učenicima za samostalno utvrđivanje i unapređenje znanja iz fizike, kao i pripremu za kontrolne i pismene zadatke! 

I pored obaveznog udžbenika i zbirke zadataka, pred roditeljima i učenicima je izazov efikasnijeg i temeljitijeg savladavanja gradiva, pa su dodatne zbirke zadataka i udžbenici idealna pomoć u ovom procesu koji zahteva svež pristup prilagođen nivou znanja i afinitetima dece. Takođe, nastavnici na kontrolnim i pismenim zadacima uobičajeno daju zadatke iz različitih zbirki i udžbenika koji nisu deo udžbeničkog kompleta na kom se radi na časovima, upravo da bi podstakli širinu razmišljanja kod učenika.

Ova zbirka sa labaratorisjskim vežbama namenjena je učenicima VII razreda kao i njihovim nastavnicima. Zbirka je napisana u skladu sa vazećim nastavnim planom i programom, a zadaci su poredjani po nastavnim celinama:

    1. Sila i kretanje

    2. Kretanje tela pod dejstvom sile teže

    3. Ravnoteža tela

    4. Rad, snaga, energija

    5. Toplotne pojave

Svi zadaci imaju rešenje, a poređani su od lakšeg ka težem. Najteži zadaci su označeni sa dve zvezdice, a među njima su i zadaci uglavnom preuzeti sa takmičenja. Oni su predviđeni za dodatni rad i birani su tako da povežu redovnu i dodatnu nastavu. Obrađeni su i zadaci iz slaganja i razlaganja sila pod uglom, potrebni učenicima koji će se spremati za takmičenje. Zbirka sadrži i kontrolne zadatke, da bi učenici mogli da provere svoje znanje. Na kraju zbirke nalaze se labaratorijske vežbe, koje su predviđene nastavnim planom i programom. 

  • Sadržaj
  • Elektronski dodatak
  • Detalji
Autor Gordana Nastić, Vladimir Obradović
ISBN 9788662710246
EAN 8662710247
Godina izdanja
Izdavač Škola Plus
Broj stranica 147
Format i dimenzije 165 x 235mm, mek povez