Matematika 6, zbirka zadataka za šesti razred osnovne škole

Matematika 6, zbirka zadataka za šesti razred osnovne škole

Branko Jevremović

Radmila Božić

Jovan Ćuković

Ljubomir Vuković

ISBN 9788662710109
Godina Izdanja
Izdavač Škola Plus dostupno odmah
-60%
Cena sa PDV-om: 304,00 din. 760,00 din. Dodaj u korpu Dodaj u listu želja
Dostupno u prodajnom objektu

Izvanredna pomoć roditeljima u radu sa decom i učenicima za samostalno utvrđivanje i unapređenje znanja iz matematike, kao i pripremu za kontrolne i pismene zadatke! Radite sa svojom decom po principima Matematičkog društva Arhimedes!

I pored obaveznog udžbenika i zbirke zadataka, pred roditeljima i učenicima je izazov efikasnijeg i temeljitijeg savladavanja gradiva, pa su dodatne zbirke zadataka i udžbenici idealna pomoć u ovom procesu koji zahteva svež pristup prilagođen nivou znanja i afinitetima dece. Takođe, nastavnici na kontrolnim i pismenim zadacima uobičajeno daju zadatke iz različitih zbirki i udžbenika koji nisu deo udžbeničkog kompleta na kom se radi na časovima, upravo da bi podstakli širinu razmišljanja kod učenika.

Seriju jedinstvenih zbirki zadataka i udžbenika iz matematike izdavačke kuće Škola Plus, koje je odobrilo Ministarstvo prosvete, potpisuju nastavnici sa dugogodišnjim iskustvom u prosveti i radu sa nadarenom decom i ljubiteljima matematike u okviru Matematičkog društva Arhimedes.

Zbirka ima ukupno 1290 zadataka i posle svakog poglavlja data su rešenja, uputstva i rezultati, što omogućuje učeniku da lako i efikasno kontroliše svoj rad. Svaki učenik treba samostalno da reši zadatke  i odgovori na postavljena pitanja, da proveri dobijene rezultate, pa tek onda da uporedi svoj rad i rezultate sa onima u knjizi. Tako se stiče samopouzdanje i samostalnost u radu. 

Takođe, sva četiri školska pismena zadatka data su u tri varijante. Na početku svakog poglavlja ili naslova je podsetnik (neophodni izvodi iz teorije sa jednostavnim primerima), tako da je zbirka pogodna prvenstveno za redovnu nastavu i samostalni rad učenika, ali i za dodatni rad, to su zadaci: sa zvezdicom, uradi koliko možeš i razni zadaci. 

  • Sadržaj
  • Elektronski dodatak
  • Detalji
Autor Branko Jevremović, Radmila Božić, Jovan Ćuković, Ljubomir Vuković
ISBN 9788662710109
EAN 8662710107
Godina izdanja
Izdavač Škola Plus
Broj stranica 177
Format i dimenzije 205 x 265mm, mek povez