Matematika 6, udžbenik za šesti razred osnovne škole

Matematika 6, udžbenik za šesti razred osnovne škole

Branko Jevremović

Radmila Božić

Jovan Ćuković

ISBN 9788662710093
Godina Izdanja
Izdavač Škola Plus dostupno odmah
-60%
Cena na sajtu sa PDV-om: 328,00 din. 820,00 din. ušteda: 492,00 din.
Dodaj u korpu Dodaj u listu želja
Dostupno u prodajnom objektu

Udžbenik je pisan prema važećem nastavnom planu i programu za šesti razred osnovne škole.
Sadržaj knjige podeljen je na manje celine, ukupno devet, i raspoređen na način koji autori smatraju pogodnim za obradu tokom školske godine.
Pre svega, udžbenik je pisan za učenika, pa mu se i direktno obraća nastojeći da ga podstakne na samostalan rad i kontrolu postignutih rezultata. uvođenje novih pojmova i sadržaja prate urađeni, konkretni primeri, potkrepljeni slikama i objektima iz učenikovog okruženja. Oni su označeni posebno: (•, Primer).
Posle svake celine ponuđen je kontrolni zadatak kojim se omogućava učeniku, roditelju i nastavniku sagledavanje rezultata rada učenika. Tako se blagovremeno stiče uvid u stepen usvojenosti prethodnog gradiva koji je, zbog povezanosti matematičkih sadržaja, neophodan za dalje praćenje gradiva.
Posle svake celine data su i rešenja svih zadataka.
Geometrijski i drugi sadržaji, na odgovarajući način, prilagođeni uzrastu učenika, imaju za cilj da istaknu i podstiču misaone i druge aktivnosti učenika.
Zbirka zadataka prati udžbenik na komplementaran način. Zajedno, ovaj komplet omogućava rad na više (bar tri) nivoa u radu sa učenicima.
Učenik treba obavezno da razmatra uvodne i nove sadržaje, i urađene primere, a ostalo da bira prema svojim mogućnostima. Takođe, neophodno je da samostalno reši zadatke, proveri rezultate, pa tek onda da ih uporedi sa rezultatima u knjizi.

  • Sadržaj
  • Elektronski dodatak
  • Detalji
  • Utisci korisnika
Autor Branko Jevremović, Radmila Božić, Jovan Ćuković
ISBN 9788662710093
EAN 8662710093
Godina izdanja
Izdavač Škola Plus
Broj stranica 204
Format i dimenzije 205 x 265mm, mek povez