Matematika 5, zbirka zadataka za peti razred osnovne škole

Matematika 5, zbirka zadataka za peti razred osnovne škole

Branko Jevremović

Radmila Božić

Jovan Ćuković

ISBN 9788662710055
Godina Izdanja
Izdavač Škola Plus
Dodaj u listu želja
Knjiga trenutno nije dostupna.
Možete nas kontaktirati putem:
telefona: 0800 300 033
email-a: webshop@datastatus.rs

Izvanredna pomoć roditeljima u radu sa decom i učenicima za samostalno utvrđivanje i unapređenje znanja iz matematike, kao i pripremu za kontrolne i pismene zadatke! Radite sa svojom decom po principima Matematičkog društva Arhimedes!

I pored obaveznog udžbenika i zbirke zadataka, pred roditeljima i učenicima je izazov efikasnijeg i temeljitijeg savladavanja gradiva, pa su dodatne zbirke zadataka i udžbenici idealna pomoć u ovom procesu koji zahteva svež pristup prilagođen nivou znanja i afinitetima dece. Takođe, nastavnici na kontrolnim i pismenim zadacima uobičajeno daju zadatke iz različitih zbirki i udžbenika koji nisu deo udžbeničkog kompleta na kom se radi na časovima, upravo da bi podstakli širinu razmišljanja kod učenika.

Seriju jedinstvenih zbirki zadataka i udžbenika iz matematike izdavačke kuće Škola Plus, koje je odobrilo Ministarstvo prosvete, potpisuju nastavnici sa dugogodišnjim iskustvom u prosveti i radu sa nadarenom decom i ljubiteljima matematike u okviru Matematičkog društva Arhimedes

U ovoj zbirci sa čak 1.214 zadataka, zadaci su izloženi po nastavnim temama, dok se u 10. poglavlju nalaze testovi za prvo polugodište i kraj školske godine. Takođe, za svaki od četiri pismena zadatka date su po tri grupe zadataka. Za svako poglavlja dati su rezultati, uputstva i rešenja svih zadataka.

Zadaci, pitanja i ostalo izloženi su od jednostavnijih ka složenijim – diferencirani na nekoliko nivoa. Neki složeniji zadaci su označeni znakom (*), a neki dati za vežbu. Posebno poglavlje – Razni zadaci, čini tematsku celinu (80 zadataka) koja se odlikuje odabranim zadacima iz različitih oblasti. Oni su namenjeni učenicima koji se više interesuju za matematiku. Rešenja, školski pismeni zadaci i testovi služe za osposobljavanje učenika i samokontrolu rada.

 

  • Sadržaj
  • Elektronski dodatak
  • Detalji
Autor Branko Jevremović, Radmila Božić, Jovan Ćuković
ISBN 9788662710055
EAN 8662710050
Godina izdanja
Izdavač Škola Plus
Broj stranica 148
Format i dimenzije 205 x 265mm, mek povez