Knjižara Akademija deo je DATA STATUS maloprodaje

Decembar 2019

Najveća i najpoznatija knjižara u Srbiji, menja svoj naziv "Papirna krila" i nastavlja svoj rad nastavlja pod dobro poznatim brend imenom "Knjižara Akademija"

   Jedan od simbola Beograda, kultna knjižara "Akademija" koja se nalazi u Knez Mihailovoj 35, u zgradi SANU, od januara 2020. godine vraća svoje staro dobro poznato ime čime brend "Papirna krila" prestaje da postoji.

DATA STATUS, okončao je kupovinu i preuzimanje knjižarskog lanca "Papirna krila" od italijanske Giunti Grupe, koja je ovom transakcijom potpuno izašla iz knjižarskog biznisa u Srbiji. Ovime i sam knjižarski lanac "Papirna krila" prestaje da postoji.

Deo transformacije predstavljalo je i gašenje svih knjižara, osim "Akademije" koja decenijama predstavlja sinonim za dobru knjigu. 

Knjižara "Akademija" je uz podršku DATA STATUS-a postala vodeće mesto za stručnu i referentnu literaturu, kao i kapitalna i luksuzna izdanja svih domaćih i inostranih izdavača. Kao posebnu uslugu, kupcima nudi personalizovano naručivanje knjiga iz inostranstva, bez ikakvih dodatnih troškova transporta ili carine. Takođe, odeljenje knjiga za decu u našoj knjižari je najveće i najopremljenije "carstvo" dečje knjige i igračaka u Srbiji. 

Uz to, galerija "Akademije" specijlaizovana je za literaturu za učenje jezika, dok je u prizemlju dostupna ponuda beletristike i premium gifta.

Ono na šta smo posebno ponosni je to da je naša knjižara PET FRIENDLY i svi kućni ljubimci su dobro došli :-)